"Дуже важко було дихати": в "Азові" розповіли про стан постраждалих від хіматаки над Маріуполем, - ВІДЕО



11 квітня близько 21:00 у Маріуполі з безпілотника скинули вибухівку з невідомою речовиною. В Міноборони припускають, що то були фосфорні бомби. Контакт з ними у цивільних був мінімальним, оскільки вони були не близько до епіцентру ураження, однак дещо ближче перебували військовослужбовці. Зараз вони у відносно задовільному стані.

Про це повідомили у полку "Азов"

"Ми були на позиції в укритті, почули якийсь вибух, піднялися перевірити що й до чого. Я побачив такий туман, більше схожий на дим. Скомандували в укриття. Коли заходили, я відчув задуху, дуже важко було дихати, одразу ж запаморочення і ноги підкошуються, ніби вони якісь ватні. Що воно таке було — не ясно", — розповів постраждалий.

Двоє інших військових під постійним наглядом лікарів. Серед постраждалих цивільних найгірший стан у літньої жінки.

У пацієнтів спостерігається гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в області ротоглотки, слизових ділянок очей.

"Наразі відомо, що ворогом було застосовано отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Втім через перебування в повній блокаді їх токсикологічний аналіз неможливий", — додали в "Азові".

Нагадаємо, раніше ми писали, як можливу хімічну атаку в Маріуполі прокоментували на Заході.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW