Російські хакери кілька разів атакували телеком-провайдера “Укртелеком”



Телеком-провайдер “Укртелеком” зазнав потужної атаки з боку окупантів.

Як повідомляє Держспецзв'язку, “Укртелеком” постійно перебуває у центрі уваги хакерів. 

“Вона відбувалась у відбувалась у два етапи. Першою була стадія дослідження. Цю атаку проводили з нещодавно тимчасово окупованої росіянами української території. Хакери використали для розвідки скомпрометований обліковий запис співробітника компанії. І на першому етапі намагалися скомпрометувати й інші облікові записи співробітників”, - говориться у повідомленні. 

Під час кібератаки хакери намагались проаналізувати, як влаштована ІТ-інфраструктура провайдера. Команда “SOC Укртелеком” швидко зафіксувала і усунула цю кібератаку. 

Другим етапом стала кібератака 28 березня, під час якої хакери намагались вивести з ладу обладнання та сервіси компанії, а також отримати контроль над мережею та обладнанням “Укртелекому”. 

“Друга спроба атакувати інфраструктуру була зафіксована протягом 15 хвилин від початку. Тоді ІТ-фахівці Укртелекому тимчасово обмежили доступ до послуг приватним користувачам та бізнесу. Відповідно до поточних результатів розслідування, внаслідок кібератаки дані користувачів не постраждали і не були скомпрометовані", - додали у відомстві.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW