У Львові ціни на оренду квартир зросли на понад 70%: скільки вимагають орендодавці



Ціни на оренду львівських квартир зросли на понад 70%.

За підрахунками Ліги експертів України, яка обʼєднує спеціалістів з нерухомості, у Львові вартість місячної оренди квартир з січня по 11 березня збільшилася в середньому на 72%. Про це пише видання "Форбс".

Наприклад, ціна однокімнатних квартир зросла з $342 до $500 за місяць, а трикімнатних – з $501 до $1020. У новобудовах неподалік центру цінник на однокімнатні квартири, які коштували до війни $400, піднявся до $1000.

Два львівські рієлтори, з якими розмовляла репортерка "Форбс" , кажуть, що вільних квартир у місті практично не залишилося. Агентства нерухомості навіть почали складати списки тих, хто хоче орендувати житло. В одному з агентств у такому списку вже 200 претендентів.

Станом на 12 березня, львівські рієлтори розмістили на сайтах пошуку житла 455 оголошень. Найдешевше житло – двокімнатна квартира в Галицькому та однокімнатна у Залізничному районах Львова за $154. Найдорожчу квартиру-студіо на чотири спальних місця здавали за $6200. 

Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, за два тижні від початку війни на Гарячу лінію міста надійшло близько 80 скарг на недобросовісних орендодавців, які необґрунтовано підняли ціни на помешкання в місті. 

Список квартир, де підняли вартість проживанння:

  • Однокімнатна квартира, Павлов С. М., вулиця Валова, 16б/20, 81614 грн за місяць;
  • Оренда апартаментів, вулиця Дорошенка, 67, три ночі коштують 11 100 грн;
  • Апарт-готель, вулиця Княгині Ольги, 39, доба коштує 4 197 грн;
  • Хостел «Форест», вулиця Фурманська, 5, десять ночей коштують 11 200 грн;
  • Квартира, Мацків Людмила, вулиця Старицького, 6/7, власниця без повернення завдатку виселила мешканців.
  • Квартира з однією спальнею, Станько Б. М./вулиця Костюшка, 5/4/1 доба коштує 5400 грн.

Садовий зазначив, що передав цю інформацію у військову адміністрацію з пропозицією використати дані приміщення для поселення військових та людей, які потребують прихистку безоплатно.

Читайте також: На кордоні затримали чоловіка, який ховався у "пакунку для малюка" , - ФОТО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW