В Україні створили Національне інформаційне бюро



В Україні створили Національне інформаційне бюро з питань військовополонених.

В Україні створили Національне інформаційне бюро. Таке рішення ухвалив Уряд відповідно до норм міжнародного гуманітарного права. Про це заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. 

Основна мета бюро — збір усіма можливими способами та узагальнення даних про українських військовополонених, загиблих, зниклих безвісти, незаконно утримуваних РФ, у тому числі й мирного населення. Крім того, українська сторона складатиме списки загиблих та військовополонених російських військових.

Надалі створять щось на кшталт обмінного фонду і через структури міжнародного комітету «Червоного Хреста», який буде нейтральним посередником, буде надаватися інформація російській стороні. Ірина Верещук наголосила, що ця робота дозволить Україні вкотре довести злочини російської федерації та в перспективі активізувати процес обміну полоненими та тілами загиблих.

Національне інформаційне бюро запустило гарячу лінію для первинного збору інформації та комунікації з постраждалими: 1648 та 0442878165

Читайте також: В Україні відсьогодні знижуються ціни на пальне



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW