Які російські компанії досі працюють на території України



Бізнес країни агресора глибоко проник в Україну.

Верховна Рада України 02.02.2022 проголосувала за Законопроект про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів, що означає націоналізацію всього майна, об’єктів, коштів та вкладів агресора, які знаходяться на території України. 

Тому виникає необхідність допомогти поширити інформацію, про компанії країни агресора, які ведуть діяльність на території України.

Було проведено невелике дослідження щодо однієї з галузей, в якій функціонує мережа закладів країни-агресора.

Кожна друга українська сім’я, яка має діток, відвідувала або ж чула про магазини солодощів «Мармеладний кіт», оскільки вони мають близько 20-ти магазинів у різних містах України та позиціонують себе, як бренд солодощів з Нідерландів. Але насправді компаніє є зовсім не нідерландською, а створена російськими бізнесменами, які мають таку ж мережу магазинів по всій Росії.

Отож, за даними You Control Товариство з обмеженою відповідальністю Мармеладний кіт (ЄРДПОУ 43567649) було зареєстроване в Україні 16.03.2020 року. Засновниками ТзОВ «Мармеладний кіт» є компанія, зареєстрована в Нідерландах «ІГ Нідерланди Б.В.» (YG Nederland В.V.), яка має 95% власності та Островська Ганна Наілівна, яка має 5% власності. Але водночас згідно даних You Control кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) юридичної особи ТзОВ «Мармеладний кіт» є три особи з російським місцем реєстрації, а саме Коротков Максим Миколайович (Росія, м. Москва, Сумской проїзд, буд.*, корп.*, кв.*), Касьянов Микита Петрович (Росія, 143401, Московська область, місто Красногорськ, вулиця імені Головкіна, буд.*, кв.*), та Павлов Олексій Валерійович (Росія, 350087, місто Краснодар, вулиця Абрикосова, буд. *, кв.*). [3] Тобто це означає, що нідерландська компанія була створена російськими бізнесменами спеціально для ведення діяльності в Україні, а Островська Г.Н. має лише 5% та жодного впливу на компанію не має.

Варто також зазначити, що Коротков М.М має пряме відношення до мережі магазинів солодощів в Росії «Пират мармелад»[4], а разом з Касьяновим М.П. є засновниками ТзОВ «Ярд» (м. Москва, вул. Новодмитровська, буд. 2), яка спеціалізується на торгівлі кондитерськими виробами по всій території Росії.[5]

В свою чергу вищезгаданий Павлов О.В був або ж досі є засновником чи керівником у ряді українських компаній, а саме "КОНТІ-СМАК" (Черкаси), "МАРМЕЛАДНИЙ КІТ" (Київ), "ТРЕЙ-ГАРД" (Дніпро), "ЗАПОРІЖТРЕЙД" (Запоріжжя), "СУШИ МАСТЕР РІВНЕ" (Київ), "СУШИ МАСТЕР УКРАЇНА" (Київ). Тобто і в даному випадку громадянин Росії має пряме відношення до розвитку бізнесу в Україні та створення конкуренції для українських бізнесів. [6]

Повертаючись до магазинів солодощів «Мармеладний кіт» варто зазначити, що магазини мережі є у центральних частинах Києва, Львова, Одеси, Ужгорода, Житомира, Полтави, Харкова та Чернівців, що є неприпустимим в період ведення війни Росії проти України. Потрібно позбавити усіх представників країни агресора можливості заробляти та виводити кошти з України, тобто фінансувати військові дії.

Закликаємо усіх небайдужих проводити власні дослідження та поширювати інформацію серед населення, щоб не фінансувати навіть найменші компанії представників країни агресора, оскільки кошти, які ми залишаємо в цих магазинах, кафе чи інших закладах безпосередньо або через підставні компанії потрапляють до рук та бюджету Росії. Не купуйте та не користуйтесь послугами компаній країни, яка розпочала війну проти України!

Дані з офіційного сайту You Control
Скріншот - 032Дані з офіційного сайту You Control
Скріншот - 032

Довідково. YouControl — аналітична система для комплаєнсу, аналізу ринків, ділової розвідки та розслідувань. Система формує повне досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни у держреєстрах та візуалізує зв'язки між афілійованими особами.

Унікальна технологія дозволяє за хвилину отримати актуальну (на час запиту) інформацію про компанію або ФОП із понад 100 офіційних джерел. Функція моніторингу щодня повідомляє про зміни, спираючись на дані офіційних джерел.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW