Як переселенцям отримати дві тисячі гривень допомоги: подробиці від Львівської ОВА



Наразі триває прийом заяв від переселенців для отримання грошової допомоги на проживання.

Із 28 березня органи соцзахисту населення, уповноважені особи виконавчого органу сільських, селищних, міських рад та центри надання адміністративних послуг розпочали прийом заяв від переселенців для отримання грошової допомоги на проживання. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА. 

Допомога надається у розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей - 3000 гривень на місяць;
  • для інших осіб - 2000 гривень на місяць.

Право отримати цю допомогу мають люди, які перемістилися з тимчасово окупованої території України, а також з території, на якій проводяться бойові дії та зазначені у розпорядженні Кабміну "Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми "єПідтримка".

Що потрібно, щоб отримати допомогу

  • подати заяву про надання допомоги за встановленою формою на підставі довідки ВПО, документів, що підтверджують особу та ІПН. (Ці заяви приймають за місцем фактичного перебування внутрішньо переміщених осіб. Відповідальні за це відділи соцзахисту населення, уповноважені особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг).
  • для отримання допомоги переселенці можуть заповнити заяву, яка формується засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка "Дія".

Виплату допомоги проводитимуть на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги "єПідтримка" або банківський рахунок (за стандартом IBAN) заявника для виплати допомоги.

Перед зверненням для подачі заяв та документів щодо виплати допомоги необхідно мати номер банківського рахунку (за стандартом IBAN) або рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги "єПідтримка".

У разі відсутності рахунку - необхідно звернутися до банківської установи для відкриття банківського рахунка (за стандартом IBAN) для виплати допомоги, що містить 29 символів та літер UA.

Допомогу призначають з місяця звернення, водночас якщо звернення з допомогою буде подано до 14 квітня 2022 року - допомога буде призначена з березня 2022 року.

Допомогу на проживання також отримають ВПО, які станом на 1 березня отримували щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг. Таким особам допомога буде нарахована автоматично, звертатися та надавати будь-які додаткові документи не потрібно.

Читайте також: Була загроза ракетного удару: як пройшла минула доба у Львові та області

Фото на головній умовне: з відкритих джерел



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW