МЗС Чехії закликає російських дипломатів не підтримувати війну проти України



Міністерство закордонних справ Чехії опублікувало відкритий лист російським дипломатам.

Станом на 1 квітня Міністерство закордонних справ Чехії опублікувало відкритий лист російським дипломатам, у якому закликало їх перестати підтримувати війну в Україні. Документ оприлюднили у твітері відомства. Про це повідомили на "Радіо Свободи".  

Лист написаний англійською та російською мовами та адресований не лише співробітникам російського посольства в Чехії, але й усім працівникам російської дипломатичної служби, до яких чеські дипломати звертаються як до колег.

"Ми здатні усвідомити, чи діє політична еліта проти національних інтересів. Багато хто з вас, напевне, дійшов усвідомлення того, що керівництво держави вас обдурило", - пишуть чеські дипломати, перераховуючи наслідки бойових дій - загибель мирних жителів, руйнування міст, назване "апокаліптичним".

На думку авторів, на росію в результаті нинішніх подій чекає "різке падіння у темряву минулого". Зрештою, як вважають у МЗС Чехії, на керівників росії чекає відповідальність за воєнні злочини. Автори листа "вмовляють" російських колег залишити коло "поплічників зла". 

Читайте також: Захисники України звільнили Бучу

Фото на головній умовне: з відкритих джерел



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW