За участі прокурорів Житомирщини судами розглянуто понад 240 кримінальних проваджень з ухваленням вироків



Попри широкомасштабне збройне вторгнення країни-агресора та запровадження воєнного стану, органи прокуратури Житомирщини, як й інші правоохоронні органи та судова система, продовжують працювати у звичайному режимі.

Зокрема, з початку року прокурорами здійснено підтримання публічного обвинувачення у 242 кримінальних провадженнях, у яких ухвалено вироки.

Читайте також: Протитанкіст ЗСУ: «У планах – довести рахунок знищеної ворожої бронетехніки до сотні»

Лише у квітні за участі прокурорів ухвалено 12 вироків, у тому числі 5 з них – з призначенням реального покарання у виді позбавлення волі. Такий вид покарання призначався обвинуваченим за скоєння умисного вбивства, грабежу, або повторних крадіжок.

Прокурори, орієнтуючи суд на призначення покарань за скоєні злочини та кримінальні проступки, враховують особу обвинуваченого та тяжкість скоєного ним кримінального правопорушення.

Так, вироком Богунського районного суду міста Житомира від 07.04.2022 місцевому жителю за скоєння умисного вбивства призначено покарання у виді 8 років і 6 місяців позбавлення волі. 25-річний хлопець прийшов до свого знайомого, якому, з його слів, посприяв у працевлаштуванні, щоб з’ясувати, чому він перестав виходити на роботу. Спілкування відбувалося із вживанням спиртних напоїв, які обвинувачений приніс із собою. Однак, між ними раптово виникло непорозуміння, під час якого зловмисник побив потерпілого, унаслідок чого він помер.

Прокурори довели вину зловмисника, який позбавив життя свого знайомого.

Крім цього, прокурорами органів прокуратури Житомирщини з початку року забезпечено участь у перегляді апеляційним судом 104 кримінальних проваджень.

За результатами розгляду апеляційних скарг прокурорів на вироки судів першої інстанції з підстав м’якості призначеного покарання, апеляційним судом упродовж поточного періоду року ухвалено 7 нових вироків.

Житомирська обласна прокуратура

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook

Читайте також: На Житомирщині чоловік пожертвував для військових 2 свині



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW