Щоденник повтомасштабного вторгнення. Зведення на 10 квітня



Триває сорок п’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російська федерація продовжує повномасштабну збройну агресію проти нашої Держави. Ворог й надалі проводить підготовчі заходи з метою активізації наступальних дій на сході України для встановлення повного контролю над територіями Донецької та Луганської областей.

На Донбаському напрямку за вчора наші воїни відбили 8 атак ворога. Знищено 2 літака, 1 гелікоптер, 4 танки і 8 одиниць бронетехніки ворога.

Щоденник повтомасштабного вторгнення. Зведення на 10 квітня, фото-1

Вчора внаслідок російських обстрілів на Донеччині загинуло 5 людей: 4 у Вугледарі та 1 в Новомихайлівці. Ще 5 людей одержали поранення: 4 у Вугледарі та 1 у Красногорівці. Крім того, у Бахмуті медичну допомогу отримали 6 людей, поранених на Луганщині. Наразі неможливо встановити кількість жертв у Маріуполі та Волновасі, - пише начальник Донецької військової адміністрації Павло Кириленко.

Ворог й надалі проводить підготовчі заходи з метою активізації наступальних дій на сході України для встановлення повного контролю над територіями Донецької та Луганської областей.

Залишається високою ймовірність залучення противником диверсійно-розвідувальних груп для здійснення диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури.

Ворог продовжує завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах на всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін у складі та положенні військ противника не зафіксовано.

На Слобожанщині противник продовжує здійснювати часткове блокування міста Харкова. З метою прихованого пересування окупаційних підрозділів по території Харківської області ворог здійснює радіоелектронне придушення мереж стільникового зв’язку. З метою нарощування угруповання військ, з Бєлгородської області у район Шевченкового Харківської області переміщено до двох батальйонних тактичних груп противника.

На Донецькому напрямку ворог продовжує штурмові дії. Основні зусилля окупантів зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Рубіжне, Попасна та Новобахмутівка. Разом з тим, загарбники продовжують завдавати авіаційних ударів по населених пунктах Вугледар і Новоселівка Друга. Намагаються відновити наступ в районах Новотошківського, Степного і Мар’їнки.

На Південнобузькому напрямку окупанти не полишають спроб утримати позиції та рубежі на адміністративному кордоні Херсонської області Українські захисники та захисниці тримають оборону і поступово відтісняють ворожі війська на окремих напрямках.

Щоденник повтомасштабного вторгнення. Зведення на 10 квітня, фото-2

Вчора, 9 квітня, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибув до Києва де зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.

Речник британського прем'єра заявив, що Борис Джонсон прибув до України аби особисто зустрітися з президентом Зеленським і продемонструвати солідарність з українським народом. На офіційній сторінці британського лідера у Twitter повідомили, що суботній візит до Києва є "демонстрацією нашої непохитної підтримки народові України".

"Ми створюємо новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої відданості боротьбі його країни проти варварської кампанії Росії”, - йдеться на сторінці Бориса Джонсона у соцмережі.

Також ввечері стало відомо, що вчора, 9 квітня, вдалося обміняти 26 людей.

Віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, шо 9 квітня за наказом президента Володимира Зеленського відбувся третій обмін полоненими.

Про це міністерка написала в Мережі.

"Додому повертаються 12 наших військових, з яких одна жінка-офіцер. Також ми звільнили 14 цивільних, включно з 9 жінками. Всього 26 наших людей", – повідомила Верещук.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW