У Маріуполі померла народна артистка України Світлана Отченашенко



7 квітня померла почесний громадянин Маріуполя, єдина народна артистка у Маріуполі, лауреат премії ім. Заньковецька Світлана Отченашенко.

Актриса померла у Обласній лікарні інтенсивного лікування. Причиною смерті став набряк легенів.

Народилася Світлана Отченашенко у  селі Ісківці Полтавської області. Отримувати освіту почала у московському ВГИКу, але не витримала напруги мегаполісом, й переїхала до Києва, де влаштувалася в студію театра ім. Івана Франка. По закінченні студії працювала в Полтавському театрі, але як початківець грала дрібні ролі. У 1984 році закічила Ленінградський державний інститут театру, музики і кінематографії.

Молоду актрису ввели у низку провідних ролей у драматичному театрі в Маріуполі. Диапазон репертуару — від казок до світової та вітчизняної класики (Лопе де Вега, Мольєр, Чехов). Створила образи Віктоші («Сказки Старого Арбата»), Діани («Собака на сене»), Аркадіної («Чайка»), Раневської («Вишнёвий сад»), Марії Каллас («Майстер-клас»). 

У 1972 році вона була удостоєна звання заслуженої артистки України

Загалом актриса зіграла у театрі більш ніж 130 ролей.

Світлана Отченашенко також брала активну участь у створенні бібліотеки Маріупольського театру разом із завідувачем трупою Неллі Іскаковою Зналася на поезії, відчувала красу слова.




AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW