російське агентство повідомило про удар по Краматорську за 5 хвилин до обстрілу



російське агентство "РИА Новости" опублікувало інформацію про обстріл Краматорська о 10:25, хоча перші повідомлення в чатах з'явилися приблизно о 10:30. Камишін повідомив про те, що "на залізничний вокзал Краматорська прилетіло 2 ракети" о 10:44.

На скріні зазначено, що у Twitter повідомлення було викладено через TweetDeck. Цей сервіс використовується для надсилання відкладених постів, інформує Lb.ua.

У російському Міноборони заперечують причетність обстрілу вокзалу в Краматорську. Там запевняють, що "Точка-У", якою було завдано удару, "не стоїть на озброєнні російської армії". Однак розслідувачі із Conflict Intelligence Team ще 6 березня писали, що Росія повернулася до застосування цього типу ракет.

За останніми даними, внаслідок ракетного удару по території вокзалу Краматорська загинули 39 людей, серед яких 4 дитини. За уточненими даними станом на 13:00 відомо про 87 поранених. Спочатку повідомляли, що їх понад 100. Серед поранених – значна кількість важких. уточнюють. 

У момент обстрілу люди сідали в потяги для евакуації. За словами міського голови Олександра Гончаренка, в момент удару на вокзалі перебували близько 4 тисяч людей. Він розповів, що краматорські лікарні не справляються з кількістю поранених, які надходять із вокзалу після ракетного удару.

"Багато людей важких, без рук, ніг. Їх оперують 30-40 хірургів одночасно", – заявив Гончаренко в ефірі телемарафону.

Він уточнив, що уламки ракети знайшли за 40 м від епіцентру удару, що свідчить про її високу потужність.

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за статтею "Порушення законів та звичаїв війни". Вона передбачає покарання до довічного позбавлення волі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW