До Полтави привезли дві вантажівки гумдопомоги від «Червоного хреста»



7-го квітня до Полтави прибули дві вантажівки із гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету «Червоного хреста». Допомогу збирали у інших офісах комітету по Україні, а також привезли із Румунії, Угорщини та інших країн – повідомляють у Полтавській міській раді.

У вантажі – ковдри, матраци, засоби гігієни, продукти харчування. Повідомляють, що надалі такі вантажі стануть системними.

До Полтави привезли дві вантажівки гумдопомоги від «Червоного хреста», фото-1До Полтави привезли дві вантажівки гумдопомоги від «Червоного хреста», фото-2До Полтави привезли дві вантажівки гумдопомоги від «Червоного хреста», фото-3

- Наразі у Полтаві близько 23 тис осіб оформили статус внутрішньо переміщених осіб. Вважаю, що в реальності ця цифра становить близько 60 тис осіб, оскільки не всі реєструються. А загалом через Полтаву пройшло близько 200 тис переселенців. Раніше до нас прибувало 1,5-2 тис людей, ночували і рухалися далі. Для них ми підготували комунальні заклади освіти. Зараз переселенці фактично не від’їжджають. Наприклад сьогодні приїхало 1,5 тис, а поїхало 89 людей. Сьогодні заїде ще 1000 осіб. Заклади уже переповнені. Ми звернулися до обласної та районної військових адміністрацій з проханням допомогти у розселенні. Щоб були надані автобуси і людей відвезли у райони, де є облаштовані для них місця. Гуманітарна допомога, яка прибула сьогодні, стане дуже у пригоді для облаштування нових місць для переселенців. Ми будь-яку допомогу приймаємо і знаходимо їй застосування, - розповів перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

До Полтави привезли дві вантажівки гумдопомоги від «Червоного хреста», фото-4

Раніше ми розповідали, що із обласного бюджету на харчування переселенців виділять 100 мільйонів гривень.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram. Разом тримаємо інформаційну оборону. Україна переможе!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW