У Криму призовників примусово доставляють до пунктів збору



У тимчасово окупованому Криму призовників примусово доставляють до пунктів збору без вручення повісток. Так влада рф порушує міжнародні права людини.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами влада рф нарощує темпи залучення кримчан до проходження військової служби у збройних силах агресора. На окупованому півострові замість видачі повісток, патрулі примусово доставляють призовників у призначені пункти збору. Також чоловікам призовного віку встановлено заборону на виїзд із території Криму, а увесь автомобільний транспорт ретельно перевіряється.

"Призов до російської армії громадян України, які проживають у тимчасово окупованому Криму, порушує статтю 51 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, якою забороняється окупаційній державі змушувати осіб, що перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах", - заявила Денисова.

Також вона звернулась до Комісії ООН з проханням долучитись до розслідування порушення прав людини під час військового вторгнення рф в Україну.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW