Європарламент підтримав негайне введення ембарго на всі російські енергоносії



Європарламент підтримав негайне введення ембарго на всі російські енергоносії. Ембарго також включає повну відмову від «Північного потоку-1» та «Північного потоку-2».

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Європарламент підтримав резолюцію про заклик до повного та негайного ембарго на імпорт російських енергоносіїв: нафти, газу, вугілля та ядерного палива. Про це повідомив депутат Європарламенту Гай Верхофштадт.

Документ підтримала переважна більшість депутатів. За нього проголосували 413 із 552 парламентаріїв. Утрималися – 46, проти – 93.

За даними DW, у резолюції наголошується, що Раді ЄС слід прийняти такі подальші «суворі санкції, які б відображали неослабну ескалацію російської агресії та шокуючі звірства, вчинені військовими силами росії, які беззастережно є військовими злочинами».

«Європарламент закликає запровадити негайне повне ембарго на імпорт російських нафти, вугілля, ядерного палива та газу, повністю відмовитися від «Північного потоку-1» та «Північного потоку-2», а також представити план забезпечення безпеки постачання енергоносіїв до ЄС у короткостроковій перспективі» ., – йдеться у резолюції.

Цей момент викликав найбільше суперечок серед євродепутатів. У первинній редакції резолюції до ембарго газу додалося «настільки швидко, наскільки можливо». На це формулювання надійшло аж три поправки від різних парламентаріїв, які фактично повторювали одне одного. У результаті 413 підтримали їх, закликавши до негайного ембарго на всі чотири види енергоносіїв із РФ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW