"Місто потребує гуманітарної допомоги". Зеленський закликав Грецію допомогти Маріуполю



Президент України Володимир Зеленський заявив, що Греція може допомогти реалізувати гуманітарну місію щодо порятунку жителів Маріуполя.

Про це глава держави сказав під час звернення до парламенту Греції

"Я закликаю вас зараз відкрито створити таку нову спільноту друзів, яка зможе врятувати українців і греків на півдні нашої держави. Яка зможе допомогти Маріуполю. Місто потребує гуманітарної допомоги, порятунку звідти людей уцілілих та поранених. Росія блокує Маріуполь із початку березня. На землі і на морі. Не пропускає туди елементарно гуманітарних вантажів. Я впевнений, що сила Греції може допомогти реалізувати цю місію. Рахунок іде на дні", - заявив Зеленський у відеозверненні.

Глава держави подякував Греції за вже надану гуманітарну та оборонну допомогу Україні та підтримку спільної санкційної політики проти Росії, закликавши "зробити більше для того, щоб Росія почала шукати миру".

"Війна триває. Знищення Маріуполя триває. Депортація людей із тих територій, куди прийшли російські військові, триває... Що залишиться після російської артилерії та авіабомб? Я вам скажу: вони знищать всю нашу з вами спільну історію, спільну нашу спадщину", - сказав він.

На завершення свого виступу глава держави висловив упевненість у тому, що всіх винних у воєнних злочинах буде притягнуто до відповідальності, буде відновлено Маріуполь та інші українські міста.

"Також я вірю у те, що незабаром Україна та Греція житимуть на рівних у нашому спільному домі – в ЄС", - підсумував він.

Також під час виступу Президента України було включено звернення до грецького парламенту етнічних греків, які у складу “Азову” захищають Маріуполь.

“Чи варто мені казати про труднощі цієї боротьби з ворогом? Як солдату та сину своєї землі, думаю, не варто. Це мій обов'язок як чоловіка та громадянина. Але не можу не сказати про катастрофічні, нелюдські умови, в яких опинилися мешканці мого міста. Ви знаєте: Маріуполь - це частинка Греції в Україні. Тому ви завжди допомагали цьому місту, в тому числі завдяки вам воно розквітло. Так от, зараз це місто зруйновано на 90% російськими окупантами. З 1 березня місто повністю відрізано від зовнішнього світу, в місті немає води, їжі, медикаментів. В місті гуманітарна катастрофа. Ворог бомбить авіацією мирні квартали, постійно обстрілює з артилерії, завдає ракетні удари з моря. Люди гинуть тисячами, їх нема кому ховати. В тому числі це й етнічні греки”, - звернувся до грецьких парламентарів мешканець та захисник Маріуполя Михайло.

Другий захисник Маріуполя Анастас наголосив, що саме зараз під завалами міста помирають сотні людей, і допомогти їм нема кому.

“Ворог не випускає людей з міста, і у нас нема кому їх врятувати. Що ви можете зробити? Говоріть. В тому числі і про своїх людей. Маленьких українських грецьких дітей, які втратили батьків і зараз помирають у підвалах. У “Азова” вистачає сміливості протистояти значно перевищуючим силам противника. Чи вистачить у вас сміливості прийти з гуманітарною допомогою вмираючому населенню Маріуполя? Це і ваші люди, допоможіть їх спасти”, - сказав Анастас.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW