За останні два тижні через Одесу транзитом пройшли більше 12 тисяч переселенців, - ВІДЕО



В Одесі активно надається допомого внутрішнім переселенцям. Наразі в місті вже зареєстровані 2600 осіб зі статусом внутрішньо переміщених осіб (ВПО), з них 721 - діти. 

Про це сьогодні, 5 квітня, повідомила директор Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради Олена Китайська.

Чиновник під час брифінгу також детально розказала, яка допомога надається наразі внутрішнім переселенцям.

Так, для надання допомоги переселенцям у кожному районі Одеси створені та діють центри гуманітарної допомоги, де можна отримати продукти харчування, засоби гігієни, дитяче харчування, одяг та ін.

З отриманням довідки ВПО переселенці вважаються членами міської громади і мають право на отримання адресної допомоги за рахунок бюджету міста в рамках соціальних програм.

Така ж допомога автоматично призначається громадянам, які отримали цей статус з 2014 року без звернення та подання заяв.

У соціальних центрах Одеси (центрі матері та дитини, центрі надання допомоги жінкам, що постраждали від насильства, центрі реінтеграції осіб без визначеного місця проживання) переселенцям надається тимчасовий прихисток.

Проводиться робота з інформування одеситів щодо можливості надання допомоги переселенцям у проживанні в рамках державної програми "Прихисток".

Крім того, у місті діють волонтерські центри, які самостійно надають гуманітарну допомогу переселенцям. До цієї справи долучилися понад 60 благодійних фондів та громадських організацій міста.

Упродовж останніх двох тижнів у пункті надання допомоги ВПО, створеному на Одеському залізничному вокзалі, прийнято близько 12 тисяч осіб, які транзитом через Одесу прямують до західних регіонів України. Їм створені належні умови для перебування, надається харчування, засоби гігієни та інша допомога.

Детальніше у відео: 

Читайте також: Білорус в центрі Одеси заявив, що його земляки не підтримують путінську війну - ФОТО, ВІДЕО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW