На Житомирщині винесли перший в Україні вирок за колабораційну діяльність – винними визнано подружжя підприємців



За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Бердичівської окружної прокуратури двох місцевих жителів суд визнав винними у колабораційній діяльності та виніс вирок за ч. 1 ст. 111-1 КК України.

Читайте також: На Житомирщині чоловік пожертвував для військових 2 свині

Як нещодавно повідомлялося, таке кримінальне правопорушення скоїло подружжя підприємців, 1960 та 1964 років народження. Свою підприємницьку діяльність (продавали одяг на місцевому ринку) засуджені поєднували із протиправною колабораційною агітацією.

Сімейка колаборантів, використовуючи перебування у людному місці Бердичева - на ринку, публічно закликали громадян підтримати широкомаштабне військове вторгнення російської федерації в Україну, виправдовуючи дії країни-агресора.

Зазначимо, що це перший обвинувальний вирок в Україні, винесений судом за вчинення колабораційної діяльності за зазначеною статтею Кримінального кодексу України, яка набрала чинності 15 березня 2022 року.

Обом колаборантам Бердичівський міськрайонний суд виніс вирок – позбавлення права обіймати певні посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на строк 11 років.

Житомирська обласна прокуратура

Читайте також: Протитанкіст ЗСУ: «У планах – довести рахунок знищеної ворожої бронетехніки до сотні»

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook
На Житомирщині винесли перший в Україні вирок за колабораційну діяльність – винними визнано подружжя підприємців, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW