СБУ викрили канал незаконного переправлення через кордон осіб призивного віку



Співробітники СБУ викрили канал незаконного переправлення через кордон осіб призивного віку, пише Сайт міста Чернівці 0372.ua

Нагадуємо, ми писали раніше, що Перші ознаки братської могили в Бучі з’явилися ще 10 березня - супутникові знімки

Речниця СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко.

Головне:

  • Щотижня співробітники СБУ здійснюють близько 300 перевірок підозрілих осіб щодо причетності до диверсійно-розвідувальних груп.
  • Співробітники СБУ викрили канал незаконного переправлення через кордон осіб, які підлягають призову у військовий час. Зловмисники пропонували чоловікам, які бажали уникнути мобілізації, допомогти потрапити до країн ЄС нелегально – поза пунктами пропуску на ділянках так званого «зеленого кордону». Коштувала така «послуга» 4500 доларів США.
  • Закликаємо власників IP-камер та міні-АТС обмежити онлайн-трансляцію відео українських населених пунктів там, де це можливо, терміново змінити паролі доступу до технічних засобів та переглянути налаштування безпеки телекомунікаційного обладнання.
  • Українцям почали приходити електронні листи із темою «Нова програма для запису в журнал». Вона викрадає паролі та файли, тому якщо ви отримали таке повідомлення не відкривайте його, а негайно повідомляйте про це на пошту [email protected]
  • Звертаємось до вимушених переселенців – не спішіть повертатися у свої домівки. Окупанти замінували чимало територій, поки що це небезпечно.
  • Якщо ви побачили підозрілих осіб, транспортні засоби, якими вони пересуваються, предмети, які вони залишають, фотографуйте та надсилайте за номером 068 066 35 68. Також сюди можуть звертатися вимушені переселенці, які потерпіли від збройної агресії ворога.
  • Офісом Генерального прокурора створено головну платформу збору доказів злочинів РФ – warcrimes.gov.ua, куди можна подавати інформацію. Якщо вам заподіяли шкоду ви матимете статус потерпілого, а також право на відшкодування матеріальних збитків.
  • Якщо ви почули, навіть віддалено, звуки схожі на вибух, не потрібно одразу писати про це у соціальних мережах, дочекайтеся офіційної інформації з перевірених джерел.

Читайте також: На Буковині києвлянин намагався здійснити крадіжку косметичних засобів для макіяжу та догляду за обличчям

Зеленський готовий зустрітися з Путіним, але не виключає, що зустріч не відбудеться



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW