Внаслідок ворожого обстрілу на Сході вибухнула цистерна з азотною кислотою, яка дуже небезпечна для людей!



В Рубіжному на Луганщині, де російські окупанти нещадно обстрілюють місто, внаслідок прямого влучання російського снаряду вибухнула цистерна з азотом. 
Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай та розмістив фото. 

Величезний стовп яскраво помаранчевого диму піднімається в небо. Чоловік закликав мешканців околиць терміново заховатися в приміщенні та щільно закрити вікна і двері. Як далеко зможуть поширитися небезпечні випари і куди їх віднесе вітер, наразі невідомо.

"Не виходьте з укриттів! Якщо Ви у приміщенні - закрийте двері та вікна! Дія на людину: азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при попаданні на шкіру та слизові оболонки. Пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з'являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях - набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами.

Підготуйте вологі маски для обличчя‼️ При місцевій дії на очі азотна кислота викликає тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон'юнктиви, що призводить до втрати зору.

Перша допомога: при попаданні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При попаданні на шкіру - уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти показано промивання шлунка великою кількістю води. Слідкуємо за напрямом вітру! Стежте за інформацією!" - повідомив Сергій Гайдай.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW