"Маємо згуртуватися, щоби виконати свій професійний обов'язок", - у Кривому Розі медиків закликали підготуватися до порятунку життів в екстремальних умовах, - ВІДЕО



У Кривому Розі готують медичиних працівників до роботи в екстремальних умовах. Оснащення кабінетів приватних практик під операційні, навчання персоналу, зайнятого у медичних закладах вузького профілю, формування навичок надання невідкладної медичної допомоги - все це напрямки, котрі намагаються охопити в рамках волонтерського проєкту його ініціатори.

Як повідомляє сайт 0564.ua, зазначена ініціатива належить головному лікарю медцентру (МЦ) "Мрія", судинному хірургу вищої категорії Миколі Крижову. Над її реалізацією працює колектив медцентру, зокрема і заступник головного лікаря МЦ Олександр Крижов.

Розповідаючи про проєкт кореспонденту нашого сайту, Олександр Крижов наголосив, що вже зараз помітні реалії, умови цієї війни, її специфіку, отож медичні працівники мають підготуватися до надання фахової допомоги українським воїнам і цивільному населенню в таких умовах.

Зокрема, йдеться про підступні дії ворога по знищенню великих соціальних об'єктів - великих лікарень, де існують умови для надання фахової медичної допомоги великій кількості пацієнтів.

На думку Крижова, криворізьким медичним працівникам належить врахувати ці обставини і підготувати додаткові ресурси, котрі б дозволили оперативно здійснювати надання невідкладної медичної допомоги, в тому числі - хірургічної. Для цього Олександр Володимирович пропонує своїм колегам - стоматологам, як і лікарям інших профілів (косметологам та іншим), негайно подбати про дооснащення медичних кабінетів клінік на випадок, коли в них доведеться рятувати цивільне населення чи поранених бійців у екстремальних умовах.

"Шановні лікарі, медичні працівники! Сьогодні ми всі, як один, маємо стати на захист Батьківщини. Настав час професійного внеску кожного з нас у порятунок мирних жителів і поранених захисників України. Закликаю вас забути якісь образи на державу (малі пенсії, недостатні соціальні гарантії тощо). Сьогодні всі маємо згуртуватися, щоби виконати свій професійний обов'язок.

У ваших закладах - поліклініках, кабінетах... -  вже є деяке обладнання, яке знадобиться для того, щоби рятувати життя людей. Це - автоклави, сухожарові шафи. Знайдіть можливість доукомплектування кабінетів для перепрофілювання їх в міні-операційні,  в яких можна буде рятувати травмованих і поранених", - звертається Олександр Крижов.

Така підготовка медичної бази вже проводиться персоналом клініки "Мрія". Тож Олександр Крижов закликав "прокидатися" і інших своїх колег, адже час не терпить. Завдання по збереженню життів молоді, котра нині стала на захист України, він назвав надважливим і закликав медиків долучатися до збереження життів українців.

Додамо, що в суботу, 2 квітня, на території клініки "Мрія" відбулося чергове навчання з надання домедичної та невідкладної медичної допомоги, яке проводили фахові лікарі - волонтери.

"Маємо згуртуватися, щоби виконати свій професійний обов'язок", - у Кривому Розі медиків закликали підготуватися до порятунку життів в екс..., фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW