"Де спали, там ходили в туалет, а їли з раковини": в ДСНС показали, як жили російські окупанти в Тростянці



ЗСУ продовжують звільняти населені пункти від російських окупантів. Так, 26 березня українські військові звільнили Тростянець, що на Сумської області. Зараз в місті працюють рятувальники — розбирають завали, розміновують територію, шукають людей. Але окрім розрухи, окупанти залишили по собі й частину свого військового побуту.

Про це розповіли у проєкті "Український свідок".
По собі російські окупанти лишили сморід і завали сміття та бруду. А їхні побутові звички шокували навіть досвідчених рятувальників.

"Ми коли спускалися на нульовий поверх (бомбосховище). В одному місці у них був туалет, кухня і ванна. Там, де спали, вони ходили в туалет, там вони і їли. Їли ще з раковини макарони. Там дуже брудно," — розповідає рятувальник. 

Проте це не єдина турбота у підрозділів ДСНС. Рятувальники щодня розбирають завали житлових та комунальних будинків. Спеціалісти та їхні собаки гарно натреновані і в порятунку людей, і в пошуку вибухових снарядів.
"Вчора ми обслідували одну територію завалу — ліву та праву, на другий день обстежував територію автовокзалу. Знаходили в основному мінно-вибухові снаряди," — розповідає рятувальник. За словами ДСНС, людей – ні мертвих, ні живих – під зруйнованими спорудами не знаходили.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW