36-й день війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн



Сьогодні 31 березня, четвер. Йде вже 36-й день війни. Росія перекидає свої сили з північного напрямку на схід. Посилює обстріли на сході України.

Тривають перемовини з російською стороною щодо вирішення гуманітарних питань та припинення вогню. Україна шукає компромісних рішень. Але здається, що росія зовсім не готова до жодних компромісів.

Ми слідкуємо за всім, що відбувається в країнй в режимі реального часу, а також за реакціями в світі на ці події.

9.55 На 31 березня погоджено 2 гуманітарні коридори – з Маріуполя та Енергодара. Росіяни нібито обіцяють відкрити доступ для гуманітарної колони з  Маріуполя з транзитом через Бердянськ.

9.34 За інформацією Пентагону, США щодня надсилають в Україну партію військової допомоги. У тому числі і за останні 24 години.

Як заявив у ході брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі, США вже відправили перші півдюжини вантажних літаків приблизно з 30 з тих $800 мільйонів допомоги, які схвалив президент Джо Байден, передає НВ.

Він додав, що допомога США включає протитанкові системи та системи протиповітряної оборони — це те, чого найбільше потребують Збройні сили України.

9.31 Ймовірність обстрілів Одеси та області з російських кораблів крилатими ракетами морського базування типу Калібр залишається високою.

Про це сьогодні, 31 березня, повідомив речник ОВА Сергій Братчук.

«Загроза є постійно. Перш за все, ми говоримо про крилаті ракети морського базування типу Калібр. Ця ракета є на судах, які зараз дислокуються в акваторії Чорного моря. Більше того, Адмірал Макаров, є така бляшанка у Севастополі, поповнила зараз свій боєкомплект цими ракетами та готова до бою», — зазначив Братчук.

9.29 Виробник вантажівок MAN зупинив два заводи в Європі через проблеми з постачанням дротів з України.

8.58 Бійці полку Азов 30 березня знищили 3 танки та понад 64 одиниці ворожої піхоти, серед яких спецназ ГРУ РФ.

8.53 Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай сьогодні вранці підбив підсумки ворожих обстрілів 30−31 березня в Луганській області: горить школа, нафтове сховище (у Лисичанську), десятки будинків, загинули 2 особи, поранені 2 дитини.

8.51 Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактом незаконного введення в обіг російського рубля на тимчасово захоплених територіях у Херсонській і Запорізькій областях.

8.30 Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Розпочалася тридцять шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

  • Керівництвом російської федерації розглядається питання формування на тимчасово зайнятих територіях окупаційних органів влади. За наявною інформацією, на території рф здійснюється відбір співробітників силових структур, прокуратур та судів, які в подальшому будуть направлені на територію України.
  • Для реалізації сценарію щодо створення на території Херсонської області чергової псевдореспубліки  відзначається робота співробітників федеральної служби безпеки  російської федерації, 652-ї групи інформаційно-психологічних операцій та офіцерів 12-го головного управління  генерального штабу російської федерації. Основним напрямком діяльності зазначених підрозділів є проведення так званої “роз’яснювальної роботи” з місцевими органами влади та населенням. Інформаційний супровід  здійснюється шляхом демонстрації відеосюжетів з підставними особами.
  • Морально-психологічний стан військ противника та рівень мотивації особового складу підрозділів окупаційних військ до участі у бойових діях залишається низьким та має тенденцію до погіршення. За наявною інформацією, у підрозділах 60-ї окремої мотострілецької бригади 5-ї загальновійськової армії  Східного військового округу,  у зв’язку з невиконанням наказу щодо ведення бойових дій, від посад усунуто двох командирів взводів. Для проведення роз’яснювальної роботи, до району виконання бойових завдань БТГр частини в Ясинівці Донецької області, заплановано прибуття заступника командира бригади з воєнно-політичної роботи.
  • У з’єднаннях та частинах Балтійського флоту, зокрема 79-ій окремій мотострілецькій бригаді 11-го армійського корпусу, відзначаються численні випадки відмови від подальшого проходження служби та небажання підписувати контракти військовослужбовцями строкової служби.
  • На території республіки білорусь зафіксовано переміщення військової техніки збройних сил російської федерації, ймовірно, з метою перегрупування підрозділів, а також створення резерву для поповнення втрат в живій силі, озброєнні та техніці угруповань, що діють на території України. 
  • На залишених ворогом територіях  Київської області фіксуються непоодинокі випадки мінування території та будівель місцевих жителів. 
  • Угруповання Сил оборони продовжує ведення оборонної операції на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. На всіх напрямках противник успішно стримується Збройними Силами України, на окремих - наші війська здійснюють успішні контратаки.
  • Угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито 5 ворожих атак. Наші воїни знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та 13 одиниць автомобільної техніки, 15 артилерійських систем. Противник зазнав втрат і у живій силі. 
  • Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено 7 повітряних цілей - 4 літаки, БПЛА та 2 крилаті ракети. Авіація Повітряних Сил продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення техніки та живої сили ворога. 


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW