У Бурштині на Івано-Франківщині волонтери виготовляють консерви з м’ясом і кашами на фронт



Волонтери спільноти "Твори добро" благодійного фонду "Карітас" у Бурштині на Івано-Франківщині почали готувати гречані та рисові каші з м'ясом для воїнів ЗСУ. Першу партію уже планують передавати на передову.

Про це в етері Українського радіо Карпати розповіла волонтерка Мар’яна, пише "Суспільне". 

Волонтери за день готують від 100 до 130 м’ясних консервів.

"У нас був задум щось почати готувати для воїнів на передовій. Ми поспілкувалися із шеф-кухарем, який сказав, що консервована каша з м’ясом для українських бійців буде найефективнішою. Тому що це може бути ситним обідом чи вечерею. Таку кашу можна споживати й холодною, і підігрітою. Це була ідея буквально двох днів. У п’ятницю вранці ми порадилися, а в суботу вже приготували першу партію", — каже Мар’яна.

З її слів, волонтери зготували 130 банок консервації й вже готуються передати каші на фронт. За день вони можуть виробляти від 100 до 130 закруток.

"Це — та кількість каші, яку можна одразу впродовж дня законсервувати. Адже у нас немає великих автоклавів, щоб готувати більше. Поки що для консервації використовуємо рис та гречку, оскільки вони ситні. Інші ж крупи, наприклад, пшенична чи ячмінна, у закрутках збиваються. Можливо, з часом будемо пробувати й інші крупи", — говорить Мар’яна.

За її словами, найбільше зараз бракує м’яса. Продукти закуповують за гроші жертводавців і самих волонтерів спільноти "Твори добро". Також жителі громади приносять крупи, моркву та цибулю.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW