Серед пропозицій - Україна відмовляється від військових союзів, але йде до ЄС. Результат перемовин донесуть путіну



У російській делегації на переговорах у Стамбулі розповіли, що серед письмових пропозицій Києва в рамках угоди з росією входить формулювання про те, що москва не буде проти вступу України до Євросоюзу.

Як пише "Цензор НЕТ", про це заявив помічник президента та голова російської делегації Владімір Мединський в ефірі "первого канала".

"Україна відмовляється від вступу до військових союзів, від розміщення іноземних військових баз, контингентів, проведення військових навчань на території України без згоди держав-гарантів, включаючи російську федерацію. Зі свого боку, російська федерація не заперечує прагнення України вступити до Європейського союзу", — зачитав мединський пропозицію України.

За його словами, це та інші положення "у жодному разі не положення договору, а пропозиції, які ми вважаємо конструктивним кроком до пошуку компромісу", наголосив мединський.

Нагадаємо, як заявив колишній заступник міністра закордонних справ України, член української делегації Олександр Чалий, принципово важливим для України є відсутність заперечень у майбутньому договорі щодо вступу до ЄС, і країни-гаранти мають взяти на себе зобов'язання сприяти цим процесам.

Як повідомлялося, Україна на переговорах у Стамбулі виступила з пропозицією про підписання нового міжнародного договору про гарантії безпеки.

Фото: Укрінформ



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW