Чи реально схуднути за місяць і не нашкодити організму: цікаві факти буковинцям



Вчені давно довели, що будь-які види експрес схуднення мають неймовірно шкідливий вплив на організм. Більше того, після закінчення циклу схуднення дуже великі шанси знову набрати вагу, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше: ТОП-5 порад буковинцям, як повернутися у форму після свят (ФОТО)

Те, що для людини виглядатиме як бажання зробити спортивну фігуру і спалити зайвий жир, організм сприймає як справжнісінький голод і стрес. В результаті механізми захисту будуть задіяні на всю котушку і процес спалювання жиру сповільнюватиметься або зовсім зупиняється, інформує Ukr.Media.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Тим не менш, якщо все робити правильно, можна отримати відмінні результати, які не йдуть у розріз зі здоров'ям. Це складно з психологічного погляду, тому що доведеться долати потяг до їжі та виснажувати себе жорсткими тренуваннями, але така плата за бажання отримати бажаний результат у найкоротші терміни.

На що можна розраховувати за 30 днів?

Перше, з чого слід почати — забудьте про всякі журнали або курси, які обіцяють вам повне приведення фігури в норму за пару тижнів. Це антинауково, суперечить фізіології і просто обман, метою якого є ваші фінанси (адже ви вже купили журнал або оплатили програму).

Фахівці світового рівня, такі як Джим Стоппані, прямо говорять про те, що можливо схуднути швидко, але це зажадає неймовірних зусиль і ретельного планування кожного приймання їжі протягом 30 днів.

Також важливо мати чітку мету, заради якої ви хочете форсувати результат. Без неї більшість людей дуже швидко здадуться, тому що 30-денна програма це велике навантаження як на тіло, так і на психіку.

Що може бути вагомою причиною?

  • Бажання привести себе до літа, коли час упущено і спортсмен починає займатися в квітні;
  • Перед весіллям;
  • Для різних фотосесій;
  • Перед важливими заходами.

Головне, щоб бажанням швидко схуднути не була лінь і небажання довго виснажувати себе дієтою. В іншому разі краще приділити цьому процесу 2 місяці, але схуднути без можливої шкоди для здоров'я. В середньому, здорове схуднення зазвичай становить 1 кг в тиждень, однак розгін цього показника до 1.5 і навіть 2 кг в тиждень цілком можливе.

Важливі рекомендації та основні помилки

Якщо ви просто хочете їсти гречану кашу або будь-який інший продукт для монодієти, бездумно підходячи до справи, то можна відразу відмовитися від ідеї схуднути швидко і успішно. Подібний режим це справжнісінький голод, який призведе тільки до одного — після виходу з цього стану ви будете набирати вагу дуже швидко. Це одна з основних помилок всіх людей, які сідають на дієту.

Що потрібно для того, щоб правильно підходити до справи? До обов'язкових умов потрібно віднести:

  • Рахувати кількість споживаних калорій, приблизно розуміти кількість білків, жирів, вуглеводів (БЖВ) з'їдених за день продуктів;
  • Робити кардіо 6 днів на тиждень (2 низькоінтенсивних сесії, 2-3 HIIT і 1 тривалу середньоінтенсивну кардіосесію), а також 3-4 силових тренування в тиждень.
  • Один день повинен бути повністю присвячений відпочинку;
  • Застосовувати розвантажувальні дні. Чергування дає хороші результати і знижує навантаження на психіку. Наприклад, 1 обід на тиждень ви можете присвятити будь-якому продукту, навіть піці (але в міру). Інші дні чергувати низьке і дуже низьке споживання вуглеводів;
  • Їсти тільки пісні джерела білка, корисні жири в невеликій кількості і тільки повільні вуглеводи (всі швидкі вуглеводи потрібно виключити, навіть після тренування);
  • Пити достатню кількість води;
  • Уникати одноманітності в їжі. У раціоні обов'язково повинні бути фрукти, овочі, трохи круп (крім рису). У великій кількості вживати пісне м'ясо (грудка курки або індички, яловичина). Отримувати норму жирів з рослинної олії і горіхів (в мінімальних кількостях).
Правильне харчування - запорука зменшення ваги, фото з відкритих джерел

Правильне харчування - запорука зменшення ваги, фото з відкритих джерел

Чого ніколи не можна робити, якщо ви хочете отримати швидкий результат:

  • Обманювати себе щодо з'їдених продуктів, йти на компроміси в стилі "зараз я з'їм щось шкідливе, а завтра зжену зайві калорії за допомогою додаткового кардіо";
  • Сильно знижувати калорійність, якщо процес схуднення сповільнився. Замість цього набагато ефективніше дати організму відпочинок на 1 день і зробити розвантажувальний день, це відновить обмін речовин і знову призведе до активного спалювання жиру;
  • Робити кардіо одноманітним. Потрібно використовувати не тільки біг, але і велотренажер, пліометричні вправи, силові вправи з мінімальною вагою і в багатоповторному режимі, веслування, еліптичний тренажер тощо.

В цілому, важливо розуміти, що бажання схуднути за місяць буде успішно реалізованим тільки в разі, якщо йдеться про втрату 6-8 кг за 30 днів. Прибрати більше жиру не зможуть навіть найдосвідченіші спортсмени.

Також важливо розуміти, що йдеться про усунення жиру і збереження м'язової маси, а ніяк не про загальне схуднення, коли основне завдання — знизити цифру на вагах.

Читайте також: Експерти порадили напій, який допоможе схуднути взимку



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW