Як у Чернівцях вакцинуватися бустерною дозою вакцини від COVID-19?



В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх охочих віком від 18 років. Як вакцинуватися у Чернівцях, розповідає Галина Бовкун , заступниця начальника управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, пише 0372.ua.

Нагадуємо: За добу в Чернівецькій області 87 нових хворих на коронавірус

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

«Наукові дані свідчать, що ефективність вакцин у запобіганні симптоматичного перебігу COVID-19, зумовленого варіантом «Омікрон», значно нижча у порівнянні з варіантом «Дельта». А введення бустерної дози наближає ефективність вакцинації до 90% у попередженні госпіталізації внаслідок захворювання на COVID-19. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після другої дози вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина».

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer. До речі, в Чернівецькій області вже зроблено 198 бустерних доз Comirnaty від Pfizer-BioNTech та 42 – Moderna.

«Якщо з часу завершення повного курсу вакцинації від COVID-19 вже минуло пів року, ви можете отримати бустерну дозу в будь-якому пункті чи центрі вакцинації, - зазначила Галина Бовкун. – Бустерна доза також буде відображена у ковід-сертифікаті, він буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19. У паперовому міжнародному свідоцтві про вакцинацію будуть перелічені усі дози вакцинації проти COVID-19».

Читайте також: За тиждень понад 300 об’єктів перевірили на дотримання карантину на Буковині

Захворюваність на COVID-19 на Буковині за тиждень зросла на 22% - багато хворих серед дітей



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW