Левів та тигрицю із туркомплексу поблизу Чернівцях відпустять у природне середовище



Трьох левів та тигрицю, які утримувалися у туристичному комплексі «Сонячна Долина» біля Чернівців, переправили у реабілітаційний парк у Південно-Африканську Республіку. Повернення тварин у дику природу стало реальним завдяки домовленостям між підприємством «Роднічок Тревел» та благодійним фондом «Нейтон», пише 0372.ua.

Нагадуємо: Коронавірус на Буковині: область продовжує наближатись до «помаранчевої» зони

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Про порятунок левів та тигрицю повідомила зоозахисниця та волонтерка благодійного фонду Анна Масяч, передає ZAXID.NET.

- Про тварин у «Сонячній Долині» ми дізнались від зоозахисників у соцмережах, як відвідали комплекс й повідомили, що тварини утримуються в жахливих умовах. Це не так, умови насправді були нормальні, однак природне середовище для тварин завжди найкраще. Спочатку власники комплексу відмовлялись віддати нам тварин, проте згодом самі до нас звернулись, – розповіла Анна Масяч.

Документи для перевезення тварин готували приблизно рік, перевозити левів і тигра дуже дорого, тому до порятунку долучились спонсори. Благодійний фонд також вийшов на південноафриканську організацію «Warriors of Wildlife», яка займається порятунком тварин з неволі. Представники організації прибули до Чернівців, де після огляду левів та тигра в вівторок, 11 січня, приспали їх, завантажили у вантажівки й вирушили до Борисполя. Процес перевезення, за словами Анни Масяч, дуже складний.

- Коли ми отримали дозвіл з уряду України й Південної Африки, провели вакцинацію тварин і дослідження їх стану, одразу взялись за перевезення. У Чернівцях ветеринар зробив анестезію тваринам і ми в клітках доставили їх в аеропорт, де помістили в трохи більші клітки. А завтра вони вирушать у Стамбул, – пояснює Анна Масяч.

Зі Стамбула тварин відправлять літаком в Йоганнесбурґ, що в Південно-Африканській Республіці. З аеропорту ще понад 14 годин тварин перевозитимуть до реабілітаційного центру Simbonga Game Farm & Sanctuary. У парку леви й тигриця житимуть у напіввільних умовах, їм допомагатимуть реабілітуватися та годуватимуть, щоб хижаки набрали вагу.

Читайте також: Морозець добренький: в одному з Буковинських сіл зафіксували 28 градусів морозу

В Україні виявили понад 10 тисяч нових випадків COVID-19



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW