Неспокійні свята рятувальників Хмельниччини: пожежі, ДТП, порятунки, допомога службам взаємодії, вибухонебезпечні предмети



Протягом 6-9 січня на території Хмельниччини сталося дев’ять пожеж, вісім разів рятувальники ліквідовували наслідки ДТП, в яких четверо людей травмувалося та двоє загинуло, сапери знищили 76 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

«Гарячі» чергування на Різдвяні свята у рятувальників розпочались з пожежі приватного житлового будинку в селі Дерев'яне, Кам'янець-Подільського району, яка виникла 6 січня об 11:21. Вогнеборці швидко ліквідували загоряння, не давши вогню можливості знищити людську оселю. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Також піротехніки вилучили та у спеціально відведено місці знищили 76 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни, який було виявлено поблизу смт Антоніни, Хмельницького району.

Не обійшлося без ДТП. Аварія за участі автомобіля Audi Q7 трапилася поблизу с. Теліжинці, що на території Ізяславської тергромади. Рятувальники 13 Державної пожежно-рятувальної частини за допомогою спецінструменту деблокували травмовану 49-річну пасажирку з машини та передали медикам.

Ранок 7 січня розпочався з пожежі. О 05:46 в м. Красилів загорівся житловий будинок. Пожежу швидко ліквідували вогнеборці 14 Державної пожежно-рятувальної частини. Ймовірна причина загоряння – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Автотроща за участі автомобілів OPEL VECTRA та NISSAN TIIDA трапилася поблизу с. Мотрунки, що на території Щиборівської тергромади. На місці події рятувальники 14 Державної пожежно-рятувальної частини м. Красилів за допомогою спецінструменту деблокували травмованого пасажира 1969 р.н з OPEL VECTRA та передали медикам.

О 12:30 до Служби порятунку надійшло повідомлення, що на вулиці Курчатова у м. Хмельницький виникла пожежа в приміщенні окремо стоячої котельні адміністративної будівлі товариства з додатковою відповідальністю «Управління виробничо-технологічної комплектації «Хмельницькбуд». Прибувши до місця події на території підприємства бійці ДСНС виявили бездиханне тіло охоронця без ознак впливу небезпечних факторів пожежі. Пожежу на площі 6 кв. м було швидко ліквідовано. Причина встановлюється.

8 січня о 18:04 до Служби порятунку надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду за участі вантажного автомобіля МАН та легкового автомобіля Mazda. Подія трапилася поблизу села Гелетинці, Хмельницького району. За допомогою електроінструменту ДСНС-ники деблокували 26-річну пасажирку легкового авто. Постраждалу та 2-річну дитину було передано медикам. Внаслідок ДТП загинув 31-річний водій автомобіля Mazda.

9 січня для рятувальників Хмельниччини розпочалось з дорожньо-транспортної пригоди. В с. Слобідка-Кульчієвецька Кам’янець-Подільського району вантажівка з’їхала в кювет та перевернувся на пішохода. Внаслідок пригоди пішохід загинув на місці.

Також цього дня рятувальники відбуксирували два автомобілі, які через складні погодні умови потрапили до кювету, а також двічі надавали доступ до помешкань працівникам поліції та допомогли медичним працівникам транспортувати важкохвору жінку.

О 21:36 шепетівські рятувальники отримали виклик про зіткнення двох легковиків поблизу с. Цвітоха. Надзвичайники деблокували пасажирку, яку затисло елементами конструкцій автомобіля та деблокували загиблого.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW