У Лівобережному районі встановили перші вуличні ліхтарі з LED-підсвіткою



Шість перехресть та дванадцять пішохідних переходів Лівобережного району оснастили сучасною LED-підсвіткою та спеціальними знаками.

Раніше там були старі лампи розжарювання потужністю 150 Вт. Потужність нових – 57 Вт. Заощадження майже у три рази. 

Проєкт LED-підсвітки вулиць обрали самі маріупольці шляхом відкритого електронного голосування.

Жителі визначили низку інфраструктурних рішень, які зроблять місто комфортнішим для життя. Серед них - велопарковки біля шкіл та університетів, автоматизовані системи обліку води у багатоповерхових будинках, смарт-зупинка та 12 інформаційних табло.

Ініціатива реалізована за підтримки проєкту USAID "Демократичне врядування в Східній Україні".

В рамках цього проєкту встановлено сучасне світлодіодне освітлення. Світильники мають функцію системи контролю. Кожен з них обладнаний блоком управління, інформація з якого виводитися на комп'ютер оператора "Міськсвітла". Нові світильники не тільки дозволяють краще освітлювати переходи, а й дають суттєву економію.

Крім того, на переходах встановили світлодіодні знаки. Вони привертають увагу водіїв та дозволяють зменшити ймовірність ДТП.

У липні 2021 року заступник міського голови Сергій Орлов говорив, що до кінця 2022-початку 2023 року у Маріуполі буде замінена вся система освітлення (а це близько 27 000 світлоточок) та система управління нею, а також дроти та кронштейни.

"Європейський інвестиційний банк допоможе грошима на повну заміну освітлення в місті на сучасне LED-освітлення. Вартість проєкту - 14 млн євро. У 2021 році вже починається проведення тендерів", - сказав Орлов.

Читайте також: Город, которого нет. Пока…

Тройная экономия. В центре Мариуполя усовершенствовали уличное освещение, - ФОТО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW