Неспокійні Новорічні свята - рятувальники Хмельниччини



У період із 31 грудня 2021 року до 4 січня 2022 року на території Хмельницької області виникло 16 пожеж, на яких загинуло чотири людини та травмована одна; сталася автотроща, внаслідок якої травмувався водій; виявлено та знищено 82 мм мінометну міну часів Другої світової війни.

Дайджест надзвичайних подій.

31 грудня о 07:04 бійці 28 Державного пожежно-рятувального поста смт Вовковинці  та вогнеборці місцевої пожежної команди с. Майдан Чернелівецький виїхали на гасіння пожежі в житловому будинку в с. Макарово, Вовковинецької територіальної громади. Пожежу площею 35 кв. м було ліквідовано о 07:35. На місці події рятувальники виявили тіло загиблого 40-річного чоловіка. Ймовірна причина пожежі – необережність під час куріння.

У с. Новоставці, Хмельницького району о 12:39 виникла пожежа житлового будинку,  яку ліквідували о 12:51 надзвичайники 36 Державної пожежно-рятувальної частини смт Теофіполь. Під час гасіння пожежі вогнеборці виявили бездиханне тіло 78-річної жінки. Причина пожежі - встановлюється.

1 січня о 09:12 пролунав черговий дзвінок. На цей раз зайнявся приватний житловий будинок у с. Бровари, Кам’янець-Подільського району. Вогонь охопив близько 50 кв. м оселі. Під час проведення оперативних дій у будинку вогнеборці виявили тіло чоловіка 1966 року народження.

Ранок 2 січня розпочався з пожежі. Тоді, о 05:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння гаража в смт Лозове, Хмельницького району. Пожежу на площі 96 кв. м ліквідували деражнянські вогнеборці, а також бійці місцевої пожежної команди смт Лозове. Ймовірна причина займання – коротке замикання електромережі. Намагаючись самостійно загасити полум’я, на місці події травмувався 43-річний власник.

Вже о 20:40 пожежні автомобілі мчали містом Деражня. Там загорілася квартира на вулиці Привокзальній. З пожежею на площі 6 кв. м надзвичайники швидко впоралися та не допустили її поширення на сусідні квартири. Однак, під час розвідки та гасіння вогнеборці виявили тіло чоловіка 1939 року народження. Ймовірна причина загоряння - коротке замикання електромережі.

Не обійшло і без ДТП. 2 січня об 11:08 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду за участі двох легковиків: ВАЗ 2109 та Suzuki CX4. Подія трапилася поблизу смт Війтівці, Хмельницького району. На місці виклику бійці ДСНС відімкнули акумуляторні батареї автомобілів від живлення для запобігання загорянню та змили рештки паливо-мастильних матеріалів з дорожнього покриття. Внаслідок аварії 28-річного водія ВАЗ 2109 було госпіталізовано до лікувального закладу.

3 січня сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій області вилучили та знищили 82 мм мінометну міну часів Другої світової війни. Її було виявлено поблизу с. Павликівці, Хмельницького району.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW