В Україні злетить у ціні хліб - що потрібно знати добропільчанам



Вчора, 30 грудня, стало відомо, що в Україні незабаром подорожчає хліб на 30%. Про це повідомляється на сайті "Українські новини".

Причиною здорожчання популярного товару є рекордні ціни на газ для підприємств. 

Президент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко заявляє, що для виживання хлібопекарської галузі на тлі зростання вартості на газ необхідно підвищити ціни на хліб на 30%.

"Стрімке подорожчання газу фактично поставило на межу виживання переробну та харчову галузі в країні. Якщо говорити про хліб, який завжди був доступним, то сьогодні у хлібопекарів є реальна загроза зупинки виробництва", - сказав Юрій Дученко.

Він додав, що у 2020 році на виробництво одного буханця хліба газ за собівартістю обходився в 50 копійок, зараз ця сума дорівнює 5 гривням.

"Цієї ситуації можна було б уникнути, якби ми домовлялися з мережевими магазинами про плавне подорожчання цін протягом певного періоду, сьогодні ж мережі магазинів взяли на себе функції адміністрування цін і не дозволяють нам зробити економічно обґрунтоване підвищення цін на певний відсоток. Йшлося про підвищення цін на 5% поступово, а сьогодні ми дійшли до того, що для виживання галузі необхідно підняти ціни на 30%", - уточнив Юрій Дученко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW