"Червоних" більше немає: в Україні відновили зони карантину – список



Від 30 грудня всі області України знаходяться у "жовтій" зоні епіднебезпеки. Останніми із "червоної" зони вийшли Волинська і Запорізька області. Про це свідчать дані про рівень захворюваності Міністерства охорони здоров'я.

З “помаранчевої” зони вийшли Донецька та Чернігівська області. Сьогодні вони у "жовтій" зоні завдяки зниженню коефіцієнта виявлення випадків інфікування: з 20,4% до 18,7% та з 20,0% до 12,7% відповідно. 

Норма для “зеленої” зони — ≤20% / <4%. Все, що вище, свідчить про погіршення епідситуації.

Згідно з даними МОЗ, у Херсонській області рівень захворюваності відповідає показникам "зеленої" зони — 66 за норми до 75 на 100 тисяч населення.

З 6 грудня в Україніпочали діяти нові правила карантину, які направлені першою чергою на невакцинованих українців. Відвідувати громадські заклади на "жовтому" рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має "жовтий" COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW