"Цей орган після хвороби починає відмовляти, вірус проявив жахливий симптом": медики про небезпеку штаму "Омікрон"



Штам "Омікрон" стрімко поширюється світом, витісняючи штам "Дельта". Люди, вражені новим варіантом вірусу, вкрай сильно потерпають від наслідків. Штам "Омікрон" визнаний надзвичайно заразним. 

Як інформує "УП", науковці виявили, що COVID-19 вражає нирки і сприяє утворенню рубців на тканинах. Вірус також може завдати довгострокової шкоди ниркам і спричинити фіброз.

"Фіброз нирки, або рубцювання, є серйозним довгостроковим наслідком, який може виникнути практично після будь-якої травми нирки та корелює з функцією нирок.

Наша робота показує, що ниркові рубці виникають у пацієнтів з COVID-19, що пояснює, чому вірус може викликати порушення функції нирок, як показано в інших дослідженнях", – зазначила співавторка дослідження Катаріна Раймер.

Науковці з університетської клініки RWTH Uniklinik у Німеччині та медичного центру Radboudumc у Нідерландах дослідили, як коронавірус впливає на нирки.


"Інфіковані органоїди нирок показують, що вірус безпосередньо викликає пошкодження клітин, незалежно від імунної системи.

Завдяки цій роботі ми знайшли шматок головоломки, який показує шкідливий вплив вірусу на організм", – каже співавторка дослідження Джитске Янсен.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW