Не хочуть вакцинуватися. Кількість бажаючих врятуватися від коронавірусу в Чернігові впала у 3 рази



Протягом грудня чернігівські медики спостерігають стрімке зниження кількості бажаючих убезпечити себе від важких наслідків коронавірусної інфекції. Про це на нараді у мерії заявив генеральний директор міської лікарні № 2 Владислав Кухар.

За його словами, станом на 28 грудня повний курс вакцинації у Чернігові пройшло 103 тисячі 973 людини, що становить 44,3 % від загальної кількості дорослого населення. Першу дозу отримали 114 022 людини або майже 49 % населення.

При цьому протягом грудня спостерігається падіння інтересу до вакцинування. Вочевидь, це пов’язано з тим, що у магазинах, транспорті та інших громадських місцях відповідальні особи розслабилися і у більшості випадків перестали вимагати від відвідувачів сертифікати про вакцинацію.

– Бачимо, як зменшується кількість бажаючих вакцинуватися як першою, так і другою дозами. Якщо порівнювати дані з початком грудня, то бачимо, що кількість тих, хто прийшов за першою дозою, впала з 1510 до 478 за тиждень, а тих, хто отримує другу дозу – скоротилася з 4114 до 1426, – зауважив Владислав Кухар.

Таким чином, скорочення за місяць – майже у 3 рази: було 5624 людей у центрах вакцинації за тиждень, а стало – 1904.

Гендиректор лікарні №2 нагадав, що на сьогодні вакцинація – єдиний дієвий спосіб убезпечити себе від важкого перебігу хвороби чи навіть летального підсумку.Для підтвердження своїх слів він навів останні цифри щодо смертності від COVID-19 у Чернігові.

За словами Владислава Кухаря, із 801 людини, яка померла від коронавірусу з початку пандемії, більше 98 % (786 людей) не були щеплені.

Також пан Кухар зазначив, що вже дозволена бустерна (третя) доза вакцини від COVID-19 для медичних працівників. У Чернігові вже почали процедуру. А от для решти населення була анонсована можливість записатися через додаток «Дія». Ця функція має стати доступною найближчим часом.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW