Суд визнав протиправним приєднання Рясне-Руської сільради до Львова



Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним приєднання Рясне-Руської сільської ради до складу Львівської ОТГ.

Про це розповів працівник колишньої сільради Святослав Хацко, передає "Еспресо.Захід". 

"Сьогодні для мешканців села Рясне-Руське та Підрясне є приємна новина та подарунок на свята, в Київському суді прийнято рішення та визнано незаконним доєднання Рясне - Руської сільської ради до м.Львів", – пише Хацко.

В розпорядженні Окружного адміністративного суду Києва йдеться, що до них з позовом звернулась Рясне-Руська сільська рада, з проханням  визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України щодо включення їх до складу Львівської ОТГ.

У сільській раді зазначили, що їх приєднали без проведення консультацій з уповноваженими представниками сільської ради, а також з порушенням Європейської хартії місцевого самоврядування та принципу добровільності об’єднання територіальних громад.

"Виходячи з встановлених судом обставин, суд дійшов до висновку, що Рясне-Руською сільською радою висловлено заперечення проти об’єднання з Львівською ОТГ, що не співвідноситься з принципом добровільності, який, за визначенням, вимагає активної або мовчазної згоди, однак відповідачем, без жодних обґрунтувань, не враховано таку незгоду, що, своєю чергою, має наслідком порушення прав та охоронюваних законом інтересів Рясне-Руської сільської ради",  – зазначили у розпорядженні. 

Додамо, що в суді зауважили, що в чинному законодавстві відсутній правовий механізм захисту порушених прав територіальних громад, якщо вони вважають включення їх до складу спроможної територіальної громади безпідставними.

"Суд вирішив визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 №718-р "Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Львівської області"в частині включення Рясне-Руської сільської ради Яворівського району Львівської області до складу Львівської ОТГ з адміністративним центром у м. Львів", – йдеться в документі. 

Читайте також: У Львові запустять 2 додаткових маршрути: коли та як курсуватимуть









AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW