Це не вітамін "С": чого зараз найбільше потребують імунітети новоград-волинців



Зараз непростий час для імунітету: навколо сезонні застуди, коронавірусні інфекції та й штам "Омікрон" вже в Україні. Щоб протистояти хворобам, потрібно підвищити опорну функцію організму. Цьому допоможе правильний спосіб життя та необхідні вітаміни, з різноманітності яких глутатіон грає ключову роль.

Про це повідомляє сайт 04141 з посиланням на WomanEL.

Біоактивні речовини допомагають пригнічувати вільні радикали та модулювати окисний стрес, що має безліч переваг для збереження імунітету. Антиоксиданти, такі як вітамін C та вітамін E, досить популярні. Але лікар-алерголог та імунолог Хізер Модей "матір'ю всіх антиоксидантів" називає глутатіон. Його основні функції – підтримка детоксикації та імунної функції організму.

Це дуже проста молекула, що виробляється природним шляхом із трьох амінокислот: цистеїну, гліцину та глютаміну. А її хімічні групи включають сірку, яка діє як липкий папір, вбираючи всі шкідливі речовини в організмі. Глутатіон, в якому вона міститься допомагає «налаштувати» нашу імунну систему і підтримувати виробництво різних клітин, які необхідні для імунітету.

Глутатіон природним чином виробляє кожна клітина організму, а найбільше печінка. Але деякі фактори її виснажують. Це погане харчування та вживання алкоголю, забруднення навколишнього середовища, старіння та стрес.

Щоб підтримувати запас, потрібно включати в раціон багато продуктів, багатих на сірку, яка допомагає організму виробляти глутатіон. Його недолік заповнять часник та цибуля. До фруктів та овочів, що містять найбільшу кількість глутатіону відносяться: спаржа, картопля, перець, морква, броколі, авокадо, кабачки, шпинат, помідори, грейпфрут, яблука, апельсини, персики, банани та диня. Крім цього, здатністю підвищувати рівень глутатіону має кмин. Він діє як сполучний агент, підвищуючи глутамат-цистеїнові комплекси під час експресії генів. Дієтичний глутатіон міститься у великій кількості у свіжому, сирому м'ясі та помірних кількостях у молочних продуктах і яйцях.

Також як допоміжна речовина можна вживати вітаміни на основі глутатіону.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW