Електронні сигарети та "айкоси" прирівняли до звичайних цигарок



Куріння шкідливе:електронні сигарети та "айкоси" прирівняли до звичайних цигарок.

Як інформує Канал 402, за відповідний законопроєкт проголосували 317 депутатів.

Отож, як тільки закон набуде чинності, в громадських місцях не можна буде курити електронні сигарети та "айкоси". А також, продавати в громадських приміщеннях неповнолітнім та рекламувати.

Медики кажуть, ці зміни давно на часі, адже спосіб вживання нікотину не має значення, а пара іноді навіть шкідливіша за сигарний дим.

"Дія йде як термічна, тобто коли ми вдихаємо пар, так само і хімічні складники того пару погано впливають на слизову оболонку бронхів. Можливо немає тих великих часток пилу згорання, але все одно вони присутні, дрібнодисперсні і вони проникають у глибші шари нашої дихальної системи. Є дослідження, яке проводилося ВООЗ, те що у підлітків 14-15 років об'єм вживання електронних сигарет більший, ніж звичайних сигарет", - зазначає лікар-терапевт Юрій Носурак. 

Він каже, що електронні девайси реальна проблема серед підлітків, адже чим швидше людина починає палити, тим швидше вона може отримати хронічні захворювання дихальних шляхів, серцево-судинної системи та навіть онкологію. 

Електронні сигарети та "айкоси" прирівняли до звичайних цигарок, фото-1

За продаж підліткам тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них штраф складе 1200 гривень. У разі повторного порушення протягом року - понад 10 тисяч гривень.

Читайте також: Прикарпатські правоохоронці зробили сюрприз хлопчику, про який він довго мріяв



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW