Прелставники Норвезької ради у справах біженців дізналися про проблеми Авдіївської громади



Вчора керівництво Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації зустрілося з представниками Норвезької ради у справах біженців (NRC) на чолі з регіональним менеджером Гораном Зубером з метою визначення кола проблем громади, які можна вирішити спільно.

Про це повіомляє ВЦА.

Керівник ВЦА Віталій Барабаш подякував норвезьким колегам за підтримку. Так, у листопаді 2021 року представники організації передали насосне обладнання КП «Вода Донбасу» для використання на території Авдіївської громади. За оцінками місцевих фахівців, за наявності проблем із тиском у системі це устаткування дозволило підіймати воду вище 5-го поверха. Загалом через проблеми з водопостачанням у 2021 році мешканці Авдіївки провели без води 51 день. Крім того, цьогоріч NRC надали близько 4 кілометрів електричного кабелю, який за сприяння народного депутата України, голови партії "Порядок" Муси Магомедова спільно з військовими, міською та обласною владою  було прокладено до селища Опитне, де через військові дії не було світла біля п’яти років.

Також було підреслено, що надані норвежцями системи фільтрації води, які були встановлені у дитячих садочках, школах та лікарні міста, дозволили помітно покращити якість води. Проте такі фільтраційні системи розташовані не у всіх навчальних закладах, і для декількох соціальних об’єктів додатково за рахунок місцевого бюджету закуповують чисту воду для приготування їжі дітям.

Увагу гостей акцентували на потребі у збільшенні кількості систем фільтрації води.

Представник ДСНС зазначив, в свою чергу, що пожежні гідранти встановлені на старій магістралі водопроводу і тому оперативно використати з них рідину для тушіння пожеж не вдається – вода надходить дуже повільно. Тож доводиться їхати і поповнювати воду з інших точок.

Директор міського комунального підприємства "СЄЗ" звернувся до NRC з проханням посприяти у придбання будівельних матеріалів (руберойд, смола) для ремонту бойлерних у Авдіївці.

Зі свого боку представники Норвезької ради у справах біженців пообіцяли розглянути можливість залучення додаткової допомоги для вирішення спільно з місцевою владою нагальних проблем громади, особливо за тими напрямами, де вже є результати.

Також NRC запропонували провести в Авдіївці спеціальний тренінг з оволодіння технічною специфікою роботи наданого насосного обладнання. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW