На Закарпатті три лікарні для хворих на COVID-19 заповнені на 70 відсотків



У лікарнях Закарпатської області перебуває 945 пацієнтів з COVID-19, 755 з них — на кисневій підтримці. Такі дані 15 грудня Суспільному повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолій Пшеничний.

За його словами, найбільше госпіталізованих хворих на COVID-19 закарпатців — у Берегівській, Іршавській та Міжгірській лікарнях. Анатолій Пшеничний пояснив: ці три медзаклади завантажені на 70%. Всього в області є 17 лікарень, в яких розгорнуті ковідні відділення. Станом на 15 грудня вони завантажені на 50%.

Через перевищення кількості госпіталізацій пацієнтів із COVID-19 наша область в помаранчевій зоні карантину. Показник становить 60,3 госпіталізацій на 100 тисяч населення при нормі 60 на 100 тисяч.

"Цей показник тримається вже три дні і є одним із найгірших по Україні, — сказав директор департаменту. — Сказати сьогодні, що ми стабілізувалися, не можемо, тому що інколи переважає рівень госпіталізації над рівнем виписки. Середній відсоток завантаженості наших лікарень — 50%", — повідомив директор департаменту.

На 50% заповнені місця в обласній лікарні ім. Новака, — розповів її директор Юрій Яцина.

"В нас розгорнуто 140 ліжок і на даний час у нас 100 %-ве завантаження реанімації. Ситуація непроста, але не форс-мажорна", — сказав він.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW