CoronaVac не захищає від Омікрона: даремно вакцинувалися?



Гонконзькі науковці отримали невтішні початкові лабораторні дані щодо ефективності китайської вакцини CoronaVac проти штаму Омікрон. Вчені заявляють, що препарат цього виробника не забезпечує достатньої кількості антитіл для нейтралізації нового варіанта COVID-19.

У заяві групи дослідників з Університету Гонконгу йдеться про те, що серед групи з 25 осіб, повністю щеплених вакциною CoronaVac, жодного з них не було антитіл, достатніх для нейтралізації Омікрону. 

У той же час, за словами вчених, в окремій групі з 25 осіб, повністю щеплених вакциною мРНК, розробленої Pfizer/BioNTech, 5 осіб мали нейтралізуючу здатність проти нового варіанту коронавірусу.

Дослідники впевнені, що такий результат відповідає заяві компанії розробника вакцини Pfizer/BioNTech про те, що третього уколу буде достатньо для захисту від Омікрону.

Вчені відзначили, що результати дослідження в першу чергу є невтішними для тих, хто отримав 2,3 мільярда доз вакцини Sinovac, в основному в Китаї та країнах, що розвиваються.

Якщо більш поглиблені дослідження покажуть, що CoronaVac є неефективним проти Омікрона, Китай, якому вдалося вберегти переважну більшість свого населення від COVID-19 за допомогою закритих кордонів та суворих заходів карантину, зіткнеться з найбільшою загрозою від нового варіанту. Згідно з результатами нового дослідження, проведеного в Південній Африці, вакцина від коронавірусної хвороби компаній Pfizer/BioNTech може на 70% захистити пацієнтів від госпіталізації через новий штам Омікрон. При цьому від ризику зараження препарат може бути ефективним лише на 33%.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ, згідно з яким в Україні дозволять щеплювати третьою дозою вакцини від COVID-19. Йдеться про наказ МОЗ №2770. При цьому дозу вакцини проти коронавірусу можуть отримати люди, які мають для цього медичні показання. Додаткове щеплення вони можуть зробити через 28-90 днів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW