Обов'язково снідайте: що допоможе покращити апетит



Втрата апетиту може виникнути після хвороби, емоційного розладу, гормонального дисбалансу, розладу харчування або побічного ефекту від будь-якого лікування. Недостатнє вживання їжі може призвести до проблем зі здоров'ям, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, Які продукти варто включити у свій зимовий раціон: корисні поради буковинцям

Ось кілька простих способів, за допомогою яких можна підвищити апетит, інформує Ukr.Media.

Не пропускайте сніданок

Якщо ви хочете підвищити свій апетит, важливо, щоб ви снідали щодня. Сніданок допомагає посилити термогенез організму, допомагаючи спалювати більше калорій, тим самим підвищуючи апетит. Пропуск сніданку може змусити вас їсти менше протягом дня, а це не те, чого ви хочете, намагаючись підвищити апетит.

Запасіться своїми улюбленими продуктами

Їсти те, що вам подобається, легше. Якщо ви можете обрати, що їсти, ви, зазвичай, їсте більше. Переконайтеся, що ви запасаєтеся здоровими продуктами, а не "сміттям", яке дає вам непотрібні калорії. Вживання здорової їжі допоможе вам не відставати від потреби у поживних речовинах.

Їжте невеликими порціями

Замість 3 великих прийомів їжі їжте невелику кількість через часті проміжки часу. Вживання великої кількості їжі, коли апетит дуже низький, здається великою проблемою. Це може змусити вас відчувати себе ситими і хворими одночасно. Три великих прийоми їжі можуть бути розбитими на 5 або 6 невеликих прийомів. Кількість або порцію можна поступово збільшувати у міру поліпшення апетиту.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Спробуйте різні смаки

Іноді бажання їсти зменшується через втрату смаку, яка є частиною старішання. Додайте різні трави і спеції, щоб поліпшити смак або аромат їжі. Їжа з приємним запахом може викликати апетит. Низький вміст солі також знижує смак їжі. Вітрогінні трави і спеції допомагають зменшити здуття живота і покращують апетит.

Робіть фізичні вправи

Фізична активність може допомогти підвищити апетит, а також заповнити кількість спалених калорій. Вправи також впливають на ряд інших процесів у організмі, які стимулюють відчуття голоду, включаючи збільшення швидкості обміну речовин, м'язової маси і вироблення гормонів.

Домашні засоби для підвищення апетиту

Є кілька простих у приготуванні або використанні домашніх засобів, які можуть допомогти поліпшити апетит.

Тамаринд

Тамаринд використовується у багатьох південноіндійських стравах для поліпшення їх смаку. Це також добре відоме проносне. Замочіть тамаринд у воді на кілька годин. Процідіть воду і додайте сіль та перець. Пийте настій щодня, поки не покращиться апетит.

Коріандр

Коріандр є широко використовуваною травою в індійській кухні і лікує розлад травлення. Приправа допомагає вивільнити шлунковий фермент, який покращує апетит.

Змішайте листя коріандру з водою і вживайте натщесерце. Ви можете повторити це кілька разів вранці, щоб побачити ефект.

Насіння карамболю

Насіння карамболю або аджвайн діє як протизапальний і антацидний засіб. Це також допомагає у секреції травного ферменту, який стимулює почуття голоду. Вживайте насіння карамболю з теплою водою, бажано вранці.

Гранатовий сік

Збагачений антиоксидантами і вітамінами, він найкраще підходить для людей з поганим апетитом. Додайте трохи меду у свіжовичавлений гранатовий сік. Його можна вживати охолодженим або кімнатної температури.

Імбир

Імбир зміцнює імунітет і травну систему, а також творить дива для тих, у кого поганий апетит. Змішайте порошок насіння коріандру з порошком імбиру. Додайте у нього воду і нагрівайте, поки рівень води не зменшиться вдвічі. Дайте йому охолонути. Випийте його, поки він теплий.

Читайте також: Чому не варто пропускати сніданок



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW