420 нетверезих водіїв з початку року виявили на Новоград-Волинщині



Під час превентивних заходів із забезпечення безпеки на дорогах району поліцейські Новоград-Волинського районного відділу припинили близько 5 тисяч порушень, з них кожне десяте - кермування у нетверезому стані. Лише за добу 13 грудня поліцейські задокументували 3 таких факти.

Увечері 13 грудня поліцейські помітили автомобіль «Opel», водій якого порушив правила проїзду перехресть. Відтак поліцейські зупинили транспортний засіб для з’ясування всіх обставин.

За кермом перебував 40-річний місцевий житель, який, як виявилось згодом, позбавлений права керування терміном на 1 рік, адже його раніше притягували до адміністративної відповідальності за нетверезе водіння. Чоловік пройшов відповідне тестування на місці. Його результат – 1, 22 проміле.

Тож цього разу відносно водія правоохоронці оформили адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 (Керування транспортними засобами у стані сп’яніння…) КУпАП.

Днями у Новоград-Волинському районі поліцейські зупинили автомобіль «ВАЗ», водій якого порушив Правила дорожнього руху.

Правоохоронці підійшли до керманича та відразу помітили, що він знаходиться у стані сп’яніння. Алкотестер зафіксував нетверезий стан чоловіка (2,57 проміле).

Відтак відносно порушника поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами у стані сп’яніння…) та ст. 122 (Порушення водіями правил проїзду перехресть…).

Відповідно до чинного законодавства керування транспортними засобами у нетверезому стані вперше тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW