"Третя доза рекомендована": Віктор Ляшко розповів, хто отримає бустерну дозу вакцини проти коронавірусу



В Україні дозволили вводити бустерну дозу вакцини проти коронавірусу.Відповідний наказ підписав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Згідно з наказом, який розмістили на сайті МОЗ, додаткова доза вакцини, незалежно від того, яким препаратом щепилися раніше, рекомендується людям:
– з ВІЛ-інфекцією;
– з онкологією;
– після трансплантації органів;
– які проходять імунодепресивну терапію;
– які проходять імуномодулюючу терапію;
– з імунодефіцитним станом.
"Ми рекомендуємо вводити додаткову дозу тим, хто має медичні показання для неї у зв’язку з важкими захворюваннями, адже їхня імунна система могла не сформувати належний захист", – зазначив глава МОЗ.

За словами Віктора Ляшка, за прикладом Європи, сьогодні Україна вже готова запровадити бустерну дозу, втім щодо цього в ЄС поки не ухвалено рішення.Вчені радять щепити додатковою дозою вже через дев’ять місяців після завершення курсу вакцинації.
"Якщо приймуть пропозицію вчених, схвалять на рівні парламенту, то ми будемо готові повторити це все на території України", – заявив Ляшко.

Як відзначив головний санітарний лікар Ігор Кузін, ймовірно, бустерну дозу в Україні дозволять не раніше ніж з середини або ж кінця січня 2022 року.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW