Коронавірус у Чернігові: стриманий оптимізм



Кілька тижнів поспіль у Чернігові спостерігається поступове зменшення кількості хворих на коронавірус. Актуальні цифри станом на 14 грудня доповів у вівторок на нараді у мерії гендиректор лікарні №2 Владислав Кухар.

За його словами, наразі у Чернігові вже кілька тижнів фіксують все менше нових випадків захворювання на COVID-19. Зменшується і кількість пацієнтів з таким діагнозом, які отримують допомогу у лікарнях на стаціонарних відділеннях.

Зокрема, за тиждень, що минув, у Чернігові виявили 590 нових хворих. При цьому, нагадаємо, два попередні тижні фіксувалися цифри 888 і 685 за тиждень.

Також вселяє оптимізм інший показник – кількість тих, хто одужав (646 за тиждень), цього тижня перевищила кількість нових хворих.

Така сама тенденція і щодо пацієнтів стаціонару: 101 людину госпіталізували і 126 – виписали. Тож нині на ліжках у лікарнях перебуває 233 людини з діагнозом COVID-19. Це – менше половини від усіх виділених ліжок для цих потреб.

На жаль, 25 чернігівців за минулий тиждень померли від коронавірусної інфекції, доповів Владислав Кухар.

Якщо порівнювати поточні цифри з даними за той самий період 2020 року, то гендиректор міської лікарні №2 звернув увагу на такий факт: кількість хворих і госпіталізованих – приблизно на тому самому рівні, а от кількість пацієнтів, які потребують кисневої підтримки та штучної вентиляції легень, зросла більше, ніж у 2 рази.

Наразі Чернігівська область та Чернігів досі перебувають у червоній зоні карантинних обмежень.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW