Правоохоронці Житомирщини виявили майже 4 тисячі порушень карантинних обмежень



Область все ще знаходиться у «червоній зоні» епіднебезпеки, відтак у діяльності суб’єктів господарювання діють низка обмежень. Правоохоронці разом з представниками Держпродслужби та органів місцевого самоврядування продовжують проводити роз’яснювальну роботу та у разі виявлення відвертого ігнорування правил щодо карантину людей складають відповідні матеріали.

Читайте також: На Житомирщині у водоймі знайшли тіла безвісно зниклих разом чоловіка та вагітної дружини

Станом на 13 грудня на території області клінічно підтверджено 137 871 випадок захворювання на коронавірус COVID-19. Водночас від ускладнень коронавірусної хвороби померли 3128 жителів регіону, з них 6 – за минулу добу.

Правоохоронці разом з представниками інших уповноважених служб продовжують профілактичну роботу серед населення та проводять перевірки суб’єктів господарювання у різних сферах діяльності щодо дотримання працівниками та відвідувачами необхідних вимог протиепідемічної безпеки. З початку введення на Житомирщині «червоного» епідеміологічного рівня небезпеки вони здійснили 16 935 таких перевірок.

За цей час було зафіксовано 3982 правопорушення, з них у понад 3 тисячах випадків громадяни ігнорували вимоги щодо використання засобів індивідуального захисту (ч. 2 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП). Також поліцейські оформили 903 адміністративних протоколи за порушення, вчинені власниками та працівниками розважальних та торгівельних закладів, інших установ, перевізниками (ч. 1 ст. 44-3 КУпАП).

Загалом з початку 2021 року працівники поліції склали 18,3 тисячі адміністративних матеріалів за порушення карантинних обмежень.

Поліцейські закликають жителів Житомирщини дотримуватися визначених правил карантину задля запобігання поширенню коронавірусу SARS-CoV-2. Тільки спільними зусиллями можна подолати цю хвилю захворюваності, що дозволить повернутися до звичайного життя.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Читайте також: Тіла двох студентів житомирського навчального закладу виявили у водоймі, — ВІДЕО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW