Майже 2 700 освітян Житомирщини отримали новенькі сучасні ноутбуки в межах великого державного проекту



Сьогодні підведено підсумки великого державного проєкту «Ноутбук кожному вчителю», який дозволив майже 2700 освітянам Житомирщини отримати новенькі ноутбуки, які стали невіддільним атрибутом сучасного навчання.

На початку цього тижня передали останню партію з 1228 ноутбуків для Житомирського району – найбільшого за кількістю громад в нашій області. Сукупно для 27 територіальних громад району придбано 1097 ноутбуків на 18 мільйонів гривень. Про це в мережі Фейсбук повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Читайте також: Мама-одиначка з голосом оперної діви: талановита жінка з Житомирщини підкорює шоу «Україна має талант», — ВІДЕО

Сучасний світ все більше цифровізується. Це стосується практично усіх напрямків життя, а особливо навчання та пошуку інформації. Тому ноутбуки, придбані в рамках державної програми, дозволять вчителям бути максимально мобільними та знаходитися в онлайні зі своїми учнями. Адже поруч і електронна пошта, і Інтернет, і всі офісні додатки.

Загалом за підсумками проєкту на Житомирщині були передані до шкіл області майже 2700 ноутбуків. Їх отримали 234 навчальні заклади у 59 територіальних громадах області. На придбання комп’ютерної техніки витрачено понад 46 мільйонів гривень. Варто зазначити, що втілення цього проєкту стало можливим зокрема й завдяки участі наших громад, які знайшли кошти у своїх бюджетах для співфінансування і зробили можливою таку важливу допомогу для вчителів.

Першочергово такі ноутбуки отримали школи, які потребували цього найбільше та мають не менш як 250 учнів і опорні заклади з кількістю учнів не менш як 200 осіб.

Гарним доповненням до сьогоднішнього свята для освітян стала передача ще трьом громадам Житомирщини ключів від нових шкільних автобусів. Їх отримали Брусилівська, Старосілецька та Попільнянська громади. Наголошу, що безпека і комфорт наших учнів – це наш пріоритет. На це спрямовані ініціативи та програми Президента України, в рамках яких ми оновлюємо систему харчування у школах, модернізуємо шкільні приміщення та створюємо сучасний навчальний простір, завдяки «Великому будівництву» до реконструйованих шкіл з’являються якісні дороги, якими учням приємно пересуватися на безпечних шкільних автобусах. За останні два роки нам вдалося придбати 34 зручних й доступних автобусів.

Читайте також: Буде до 600 робочих місць: У Житомирі за кілька місяців запрацює підприємство відомого бренду, — ВІДЕО

Кожен автобус розрахований на 30 місць. Усі безпекові складові в даній модифікації шкільного автобуса враховані: вони оснащені пасками безпеки, необхідної кількості аптечок та вогнегасників. Передусім автобуси передбачені для перевезення усіх, які проживають далі, ніж за два кілометри від свого навчального закладу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW