В 11 разів перевищив норму алкоголю і розтрощив чуже авто - у Слов’янську чергове ДТП



У Слов’янську патрульна поліція склала протоколи на нетверезого чоловіка, який у стані алкогольного сп’яніння розтрощив іншу автівку.

Ввечері 12 грудня близько 23-ї години у Слов’янську на вулиці Ясній сталася ДТП. Як встановили патрульні, 33-річний водій Daewoo Nexia, рухаючись з боку вулиці Бульварної не вибрав безпечну швидкість руху, наїхав на авто ЗАЗ, яке знаходилося неподалік.

Ані водій, ані будь-хто з інших осіб травм не зазнали. Але ось транспортні засоби отримали суттєві механічні пошкодження.

Вже при оформленні ДТП у кермувальника патрульні помітили ознаки алкогольного сп’яніння. У присутності двох свідків на пропозицію патрульних щодо походження огляду на стан сп'яніння водій погодився. Результат перевірки за допомогою приладу Dräger показав 2, 13 проміле. Це майже в 11 разів більше від допустимої норми у 0,2 проміле.

Окрім протоколу за вчинення ДТП за ст. 124 КУпАП, чоловік отримав протокол за ст. 130 КУпАП (Керування з ознаками сп’яніння).

Надалі його чекає суд.

Нагадуємо про відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Так, водіям загрожує адміністративна відповідальність

  • за ст. 130 КУпАП: за ч. 1 ст. 130 — 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;
  • за ч. 2 ст. 130 — 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;
  • за ч. 3 ст. 130 — 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;
  • за ч. 4 ст. 130 — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW