На Житомирщині засніжило: Декілька правил, які стануть в пригоді на зимових автошляхах



Негода на область наближається із заходу та півдня. Сніжить майже по всій області.

Про це повідомляє САД в Житомирській області.

Дорожня техніка виїхала для проведення робіт із забезпечення безпеки руху.

САД нагадує про правила, які стануть в пригоді на зимових автошляхах.

Читайте також: Буде до 600 робочих місць: У Житомирі за кілька місяців запрацює підприємство відомого бренду, — ВІДЕО

Правило № 1: зимовий стиль їзди

Головне, що необхідно зробити всім водіям – перебудуватися на зимовий стиль їзди. Це неспішний розмірений рух, планування всіх маневрів заздалегідь і плавне їх виконання.

Правило № 2: безпечні швидкість і дистанція

Запорука безпроблемної їзди – це дотримання певних швидкості та дистанції. Досвідчений водій вибирає безпечну швидкість таку, що дозволяє безаварійно зупинитись.

Не менш важливо дотримуватися і безпечної дистанції – такої відстані до автомобіля, що їде попереду, яка в разі його несподіваного гальмування або зупинки дасть вам можливість без наслідків або теж зупинитися, або об’їхати перешкоду.

Правило № 3: правильне гальмування і проїзд поворотів

Взимку всі маневри потрібно виконувати плавно, в тому числі і уповільнення. Різке гальмування на слизькій дорозі призводить до ковзання автомобіля, збільшення гальмівного шляху, а також може спровокувати втрату стійкості і керованості.

Правило № 4: спуски і обгони

Щоб безпечно проїхати подібну ділянку, варто заздалегідь, ще на під’їзді до спуску, скинути швидкість і включити знижену передачу. Всю гірку треба з’їжджати на передачу, активно застосовуючи гальмування двигуном, і по можливості (якщо не вимагається повна зупинка) не користуватися педаллю гальма і не смикати передачі – дуже часто це призводить до втрати керованості.

А ось при русі під гірку необхідно заздалегідь вибирати таку передачу, щоб не доводилося переключатися до повного завершення підйому.

Якщо ви наважилися обганяти – перебудовуватися з ряду в ряд потрібно плавно, під невеликим кутом, щоб мінімізувати втрату стійкості. І подальше прискорення також слід виконувати плавно.

Читайте також: Мама-одиначка з голосом оперної діви: талановита жінка з Житомирщини підкорює шоу «Україна має талант», — ВІДЕО

Проїжджаючи небезпечну ділянку, намагайтеся зберігати швидкість постійною і не робити різких маневрів.

Пресслужба САД у Житомирській області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW