Волинянам, які живуть біля АЕС, хочуть надати 30% пільги на електроенергію



Волиняни, що живуть біля атомних станцій, будуть сплачувати 70% від існуючого тарифу на електроенергію.

Волинянам, які живуть біля АЕС, хочуть надати 30% пільги на електроенергію, фото-1

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Дати пільги волинянам, що живуть в зоні спостереження атомних електростанцій. Таке звернення до всіх парламентських фракцій та груп направила Волинська облрада з ініціативи голови фракції «Батьківщина» Андрія Козюри.

«До парламенту внесено законопроєкт № 6356 «Про внесення змін до ст. 29 Бюджетного кодексу України». Цим законопроєктом пропонується передбачити зарахування збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає в зоні спостереження, до спеціального фонду бюджету України», – розповів на засідання сесії облради 9 грудня Андрій Козюра.

В коментарі телеканалу «Конкурент ТV» він додав, що цей законопроєкт внесений особисто Юлією Тимошенко і він зараз дуже на часі.

«Президент Зеленський заявив, що пріоритет розвитку енергетичної галузі – це розвиток саме атомної енергії. В Україні планується спорудження двох атомних блоків. Саме тому люди, які живуть в зоні спостереження АЕС, мусять мати пільговий тариф на електроенергію», – зазначив депутат.

Зі слів Андрія Козюри, на Волині 45 сіл та селищ потрапляють в зону спостереження Рівненської АЕС. Це населені пункти Прилісненської, Маневицької та Колківської громад. Якщо такі зміни в законі втіляться в життя, каже обранець громади, ці жителі зможуть економити на споживанні електроенергії 30 % її вартості.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW