У середмісті Коломиї зрізали ялинки - на їх місці активіст розмістив похоронні вінки



У середмісті Коломиї встановили два похоронні вінки. Їх туди приніс громадський активіст Євген Гапич. 

Як інформує НТК, таким чином він висловив незгоду проти зрізання блакитних ялинок. Вони росли на площі Шевченка багато років і нещодавно їх зрубали. 

Ця подія викликала неабиякий резонанс у місті. Містяни негативно відреагували на зрізання ялинок. Громада нарікала на владу та комунальників, адже дерева прикрашали центр міста та вже стали історією.

Вінок, який приніс громадський активіст

Вінок, який приніс громадський активіст

Євген Гапич, який приніс похоронні вінки каже, що так він виявляє свій протест.

"Не можна просто взяти і робити те, що захотілося. Треба іноді питатися в громади і то не іноді, а завжди. Посилатися на  те, що у нас є проєкт і ми будемо робити. Так не робиться. Треба зібрати громаду, обговорити. Тим більше це не робиться перед святами. Ніхто зимою не починає реконструкцію, це можна було зробити навесні", - зазначив активіст Євген Гапич.

На запитання журналістів, чи буде він класти вінки скрізь, де зрізатимуть ялинки, активіст відповів "якщо зрізатимуть без обговорення у середмісті, то буду класти". 

У середмісті Коломиї зрізали ялинки - на їх місці активіст розмістив похоронні вінки, фото-2

Оновлення площі передбачене у проєкті реконструкції центральної частини міста. Його розробили ще у 2017 році.

Міський голова Богдан Станіславський розповів, що у планах перекрити рух транспорту попри ратушу, озеленити територію біля фонтану, створити  відкритий простір для масових заходів та встановити нові лавочки.

Він зазначив, що ялинки тільки початок. Старі дерева й далі зрізатимуть в центрі.

"Я розумію інтерес та хвилювання людей за ті ялинки, але вони були як і багато дерев по місту, аварійними і становлять загрозу. Це не перші дерева, які становлять загрозу і ми зрізаємо. Маємо дуже багато звернень. Люди звертаються, просять зрізати", - розповів міський голова Коломиї.

Читайте також: Зберегти психічне здоров'я в умовах пандемії COVID-19: декілька порад від МОЗ



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW